Başkan Aydın, mesajında, Engel durumunun, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren toplumsal bir konu olduğunu kaydetti.

Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birinin de engelli vatandaşlara sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ile kalitesi olduğuna işaret eden Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli insanlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, onların topluma kazandırılmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri hükümetimizin ve belediyemizin en önemli hedeflerinden biridir. Nitekim hükümetimiz sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak eğitimden sağlığa, kültür sanattan spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar her türlü  hizmeti  engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda  ülkemizde  ve buna paralel olarak ilçemizde engelli bireylerin yasal ve yaşam haklarının iyileştirilmesi yönünde önemli mesafeler kat edilmiştir.”

Tüm engelli vatandaşların hizmetinde olduğunu dile getiren Başkan Aydın, “Biz Göksun Belediyesi olarak, ilçemizde gerek kaldırımlar, gerek umama açık ortak kullanım alanları ve gerekse de sosyal alanlarda engelli kardeşlerimize engelsiz hayat temin etmek için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, engelli vatandaşlarımızın “Dünya Engelliler Günü”nü kutluyorum” dedi.