Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Müslümanlar için yılın en kıymetli zaman dilimi olan Kadir Gecesi'nin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayımlayan Başkan Çelik, bin aydan daha hayırlı bir gecenin idrak edileceğine dikkat çekerek, "Büyük bir heyecanla beklediğimiz rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın sonuna yaklaşmanın hüznünü yaşıyoruz. Buna mukabil Kadir Gecesi'ne ve ardından da bayrama ulaşmanın sevinci var içimizde. Nice hikmetler gizli Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için yılın en kıymetli zaman dilimidir. Zira 'bin aydan daha hayırlı' olduğunu yüce kitabımız Kur'an'da bizzat Cenab-ı Hakk söylüyor. Rabbim bizleri de bu gecenin kıymetini bilenlerden eylesin." dedi.

Mübarek gün ve gecelerde duaların kabul olunduğuna da vurgu yapan Başkan Çelik, tüm İslam alemi için dua edilmesi gerektiğini belirtti. Çelik, şunları kaydetti: "Yüce Allah'a şükürler olsunki huzur içerisinde bir Ramazan geçirdik. Ancak İslam dünyasında bizim kadar şanslı olmayan nice topraklar var. Başta Doğu Türkistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır ve Arakan olmak üzere kan ve gözyaşının eksik olmadığı yerlerdeki kardeşlerimizin bizim desteğimize ihtiyacı var. Bu desteği de en güzel dua ederek ortaya koyabiliriz. Duaların reddedilmediği Kadir Gecesi'nde kendimiz, ailemiz ve yakınlarımızın yanısıra ülkemiz ve tüm İslam dünyası için de dua etmeyi unutmayalım. Umulur ki, bu toplu yakarış Cenab-ı Hakk katında makes bulur ve o kardeşlerimiz de içinde bulundukları sıkıntılardan azad olurlar."

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda bayramın müjdecisi olduğunu da hatırlatan Başkan Çelik, "Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da soluklamaya başladığımız şu günlerde, tüm hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz, İslam dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.