Geçtiğimiz günlerde, Aydın Büyükşehir belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi Tuba Özturlar’ı makamında ağırladı. Tuba Özturlar, bu zamana kadar yapmış olduğu sivil toplum çalışmaları hakkında Başkan Çerçioğlu'na bilgiler verdi.

Tuğba Özturlar, Gençlik Parlamentosu olarak Türkiye çapında özellikle gençlerin sosyal ve siyasal yönden eğitimine, demokratik hak arayışları için yol yöntem göstermeye çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm gençlerimizin size öncelikle size sevgi ve selamları getirdim” dedi. “Ulusal Gençlik Parlamentosu; 72 ilde 193 üye kurumu olan, gençlik alanında çalışmalar yürüten Türkiye’nin en büyük iletişim ağıdır. Biz; gençlerde kentlilik bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Üye kuruluşlarımızın çoğu yerelinde aktif olmaya çalışan ve söz hakkına sahip olan gençlerdir. Karar alma sürecinde aktif katılımı destekleyici çalışmalar yapıyoruz. Her siyasi partiden gençler ile birlikteyiz. Bir araya gelince Türkiye’nin sorunlarına ortak akıl ile çözüm aramaya çalışıyoruz. Yerel seçimlerde “Genç Dostu Adaylar-Genç Dostu Kentler” kampanyamızda, Özlem Çerçioğlu "Genç Dostu Başkanımız" olarak seçildiniz. Ayrıca, 2015 Genel Seçimlerinde “Seçilmek İstiyorum” kampanyası yaparak TBMM’de genç vekillerin artması dâhilinde çalışmalar yürüttük ve tüm siyasi partiler ile iletişime geçerek gençleri seçilebilir yerlerden aday göstermeleri için lobi çalışmaları yürüttük. Öte yandan, yılda 3 kez yapmış olduğumuz ‘Yaz Okul’umuza 81 ilden gençler geliyor. Bu yıl Ekim ayında Aydın-Davutlar’da gerçekleştireceğiz. Ülkemizin en başarılı tek kadın, "Genç Dostu" Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak bizlerin yanında olursanız çok sevineceğiz. Temsilcilerimiz sizleri çok merak ediyor” diye konuşarak, Başkan Çerçioğlu'nu Ekim ayında Davutlar'da açılacak

"Ulusal Gençlik Parlamentosu Yaz Okulu"na davet etti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise ziyaretten ve davetten aynı zamanda da genç dostu başkan seçilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “ Bizler her zaman geleceğimiz olan gençlerin gerçekten yanındayız. Gençlerimizi hiçbir platformda yalnız bırakmayacağız. Emin olun ki, bu miras bizlerden sizlere geçecek. ‘Yaz Okulu’na da katılmaktan onur duyacağımı söylemek isterim. Söke’den bir gencimizin bize, Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda temsil etmesi ayrıca bir gurur yaşattı. Teşekkür ediyorum” dedi.

Tuba Özturlar, Özlem Çerçioğlu’nun “Rol modeli” olduğunu, bir Aydınlı ve bir genç olarak Genç Topuklu Efe'nin her zaman yanında olduğunu ve bu güzel görüşme için Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiğini belirtti.