Fatih Sultan Mehmet Han’ın ‘çağ açıp çağ kapayan’ bir padişah olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Erkoç: “Birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un fethi ile Fatih Sultan Mehmet Han Bizans İmparatorluğunu sona erdirmek suretiyle bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmıştır.
Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (SAV)’in “İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır” Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur. 
İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş büyük bir hadisedir. İstanbul’un fethi ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. 
Bu duygu ve düşüncelerle birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.