Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde bayan personelleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Erkoç, bayan personellere gül ve çeşitli hediyeler vererek 8 Mart Dünya kadınlar Gününü kutladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi bayan Üyeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç’un  da katıldığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Erkoç, kadınların neler yapabileceğinin en güzel örneğini Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Senem Ayşe gibi kahramanların gösterdiğine dikkat çekerek: “Toplumumuzun geleceğini annelerin yetiştirdiği insanlar şekillendirecektir. Bir kadının, bir annenin yüzü gülmüyorsa, kendisini değerli hissetmiyorsa, toplumdaki ve ailedeki yerine tam olarak kavuşmamışsa o toplumun huzurlu bir toplum olması mümkün değildir. 
Buraya gelmeden önce mikro kredi kullanan hanım kardeşlerimizin başarılarının anlatıldığı programa katıldım. Orada şunu gördüm. Maraş kadını tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Senem Ayşe gibi kahramanlarımızın yaptığı mücadele gibi şimdi de ailesi için üretim yapıyor. Çaresizliğin olmadığını bir kez daha göstermişlerdir. Ülkemizin kurtuluşu için kadınlarımızın neler yaptığını hepimiz biliyoruz.
Burada bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. 16 Nisan’da referandum var. Bu referandum ülkemizde krizlerle özdeşleşmiş bir parlamenter sistemin değişmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.
Son 15 yıla baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile değişmesi gereken bu parlamenter sisteme rağmen ülkemiz ilerlemeye devam ediyor. 
Daha aydınlık geleceğimiz için, geleceğimizi inşa edecek olan annelerimiz için, kadınlarımızın hak ettiği yere ulaşabilmeleri için bu sistemin değişmesi gerektiğini bir kez daha söylüyor, hepinize saygılar sunuyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.