Mesajında, hayır dualarıyla yarınlara güç veren çınarlar olarak yaşlılarımıza hürmetin genç nesillere iyi öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Erkoç; “Geçmişimizi geleceğe taşıyan, hayır dualarıyla yarınımıza güç veren çınarlarımız olarak yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır. Mensubu olduğumuz yüce İslam dini bize yaşlılara hürmet etmeyi emretmiştir. 

Peygamber Efendimiz (s.a.v.): "İhtiyarlara hürmet edin. İhtiyarlara hürmet etmek Allah'a hürmet etmektir" buyurmuşlardır. 
Bizim medeniyetimizde de yaşlılara hürmet vardır. Şeyh Edebali Osman Bey’e nasihatinde; “Senden büyüklerin önünden gitme. İhtiyarlara hürmet et” derken bu öğüdü hepimize miras bırakmıştır. Hürmet içinde sevgi ve saygıyı barındırır. 
Medeniyetimizden taşıdığımız bu özellik sayesinde hayatımızda yaşlıların önemli bir yeri vardır. Yaşlılar girdikleri her ortamda saygı ve hürmet görürler. Yaşlılık dönemi, insan hayatının zor bir dönemidir. Bu nedenle onları bu zor dönemlerinde yalnız bırakmamak, onların bakımını layıkıyla üstlenmek hepimizin öncelikli görevidir. 
Büyükşehir Belediyesi olarak bizde yaşlılarımıza çeşitli hizmetler sunarak hayır dualarını almaya gayret gösteriyoruz. Bu şekilde bir nebze de olsa onlara karşı vefamızı ve minnetimizi göstermiş oluyoruz. Çocuklarımızın da bu hasletlerle yetiştirilmesi, yaşlıya saygının genç nesillere öğretilmesi, milletimizi güçlü kılan aile yapımızın korunması açısından büyük önem taşımaktadır. 
Yaşlılar haftasında, bize varlıklarıyla güç katan tüm yaşlılarımıza saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi.