İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma faciasının birinci yıldönümünde, Kınık ilçesinde 14 şehit veren Köseler, 11 şehidin bulunduğu Elmadere ve 3 canın yitirildiği Çanköy'ü ziyaret etti. Feci kazanın hemen ardından bu yerleşimleri ziyaret ederek acılarını paylaşan Kocaoğlu, bir yıl sonra tekrar gitti.

Köseler Muhtarı Ali Toprak ile birlikte şehitliği ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, burada dua etti. Daha sonra köy meydanında vatandaşlarla biraraya gelerek başsağlığı dileyen Kocaoğlu, maden şehidi Şerif Gezgin'in ailesini de ziyaret etti. Eşi Zehra Gezgin'e başsağlığı dileyen Kocaoğlu, oğlu Ali'yle de bir süre sohbet etti. Muhtar Toprak, Soma'daki madene 80 kilometre uzaklıktaki köyün 6 kilometrelik engebeli yolunu yenileyen, maden şehitlerinin yattığı kabristanı düzenleyen ve su bağlayan Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Kocaoğlu, ardından Çanköy'e geçti. Burada elinde Türk bayrakları ile karşılayan köylüler, isteklerini ve sıkıntılarını da birinci ağızdan dile getirme olanağı buldu.

Başkan Kocaoğlu ayrıca Kocaömerli, Karadere, Arpadere, Büyokoba ve Bağalan mahallelerinde de vatandaşlarla biraraya geldi. Fen İşleri Daire Başkanlığı, İZSU ve İZBETON bürokratlarıyla birlikte sıkıntıları dinleyen Kocaoğlu, Dündarlı'da yağmurlar sebebiyle yaşanan sıkıntının giderilmesi için yağmur suyu kanalı yapacaklarını söyleyerek, köprü talebine de olumlu cevap verdi. Kocadere Mahallesi'nin su sıkıntısını çözmek için iki hafta içinde 2 kilometrelik şebeke yatırımına başlayacaklarını bildirdi. Tarım daire başkanlığı kuran ilk belediye olduklarını, 11 yıldır tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalıştıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Bütünşehir Yasası ile bize bağlanan dokuz ilçede de sizlerden gelen öneriler üzerine çiftçinin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Bergama'da büyük bir arazide, belediye hizmetlerini halkımıza kısa sürede ulaştıracak bir şantiye kuracağız. Bu şantiyede soğuk hava deposu, çiftçilerimizin ihtiyacını karşılayacak üniteler olacak. Sizler ihtiyaçlarınızı söyleyeceksiniz, bizler de yapacağız." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının yanısıra Köseler'de madenci çocuklarına yaz aylarında okul öncesi eğitim verdi. Soma faciasının izlerini oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek, el işleri yaparak atmaya çalışan çocuklar hayata yeniden sarıldı. Aynı çalışmalar kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi imkanları da seferber edilerek, köyde sağlık taraması yapıldı. Elmadere köyünün üst kesiminde su alamayan evler için depo takıldı ve şebeke döşendi. Şehitliğe de su hattı çekildi. Belediye ekiplerinin Elmadere’deki yol yapım çalışmaları ise sürüyor.