Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek göreve geldiği günden bu yana Onikişubat ilçesine prestij, değer ve yenilikler kazandırıyor.

Başkan Mahçiçek’in göreve geldiği 2014 yılı öncesinde Onikişubat ilçesinde 160 adet park bulunurken, 2014 yılı ve sonrasında bugüne kadar 16 adet Butik Park olmak üzere toplamda 296 park vatandaşın hizmetine sunuldu.

Şehrin her bir noktasına vatandaşın kullanımına uygun, sosyal ve spor faaliyetlerin uygulanabileceği alanlar oluşturmaya devam eden Onikişubat Belediyesi, bu kapsamda özellikle çocuk ve ailelerin birlikte, güvenli alanlarda zaman geçirebileceği, farklı konseptlerde butik parklar yerleştirdi.

Mahçiçek “Rekreasyon Alanla Onikişubat Daha Da Yeşillenecek”

Ekolojik dengeyi koruma ve çevreye duyarlı hizmet etme anlayışı ile hareket eden Başkan Mahçiçek, Onikişubat’ı yeşillendirecek mega proje Rekreasyon Alan hakkında “Rekreasyon Alan projemizle Onikişubat’ı daha da yeşillendireceğiz” ifadelerini kullanarak, çalışmalarından bahsetti.

Rekreasyon Alan projesiyle 740.000 m2 büyüklüğünde yeşil alanı Kahramanmaraş’a kazandırmaya hazırlanan Onikişubat Belediyesi, vatandaşları doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı eğlenceli bir mekânla buluşturacak.

“Bir Rekreasyon Alan 7 Bin 400 Parka Tekâmül Ediyor”

Tasarımı ve renkleriyle hayranlık uyandıracak Bitki Kulesi, hobi bahçeleri ve daha birçok4 yeşil alanın bulunacağı 740 Bin metrekarelik Rekreasyon Alan projesi 7 Bin 400 adet yeşil alan parka tekâmül ediyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Şehrimize uluslararası düzeyde statü kazandırmak hedefiyle Rekreasyon Alan projemizi hayata geçirdik. Tabi ki şehrimize prestij katmak istiyoruz ama bunun yanında doğaya ve çevremize sahip çıkalım istiyoruz. Yeşil alanlar üretelim, değer gösterelim istiyoruz. Ve hayata geçirdiğimiz projeleri, inşa ettiğimiz yapıları doğaya karşı duyarlı hale getiriyoruz. Mümkün olduğunca doğaya, çevremize zarar vermeden fayda sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mahçiçek “İlçemizin %50’sini Yeşillendirdik”

Başkan Mahçiçek Rekreasyon Alan projesi bitimiyle Onikişubat ilçesinde 1 Milyon 155 Bin 468 m2 yeşil alan oluşturacaklarını belirterek, “ hayata geçirdiğimiz projelerde her zaman doğayı düşünerek hareket ettik. Rekreasyon Alan projemiz dâhil bu zamanda kadar Onikişubat ilçemizi %50 oranda yeşil alana kavuşturduk.

“Çevre Dostu Yeni Hizmet Binası”

Başkan Mahçiçek Onikişubat Belediyesi’nin yakın zamanda inşaatını tamamlayacağı Yeni Hizmet Binasının doğaya ve çevreye duyarlı olmasına da dikkat çekti. 26 adet güneş panellerini bina içi ısıtmada ve soğutmada kullanarak, binanın elektrik ve doğalgaz enerji kullanımını düşürmeyi amaçlayıp, çevreye karşıda sorumluluğunu yerine getirmeyi hedefleyen Başkan Mahçiçek, ayrıca Gri su tesisatı ile de yağmur sularını arıtarak tekrardan uygun alanlarda dönüşümlü olarak kullanımını sağlayacak.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasında da geniş ölçekte yeşil alana yer verilecek.

Çevre konusunda hassasiyetinin devam edeceğini belirten Başkan Mahçiçek, Yeni Hizmet Binası’nda israfı önlemek ve tasarruf etmek amacıyla akıllı bir bina inşa ettiklerini ifade etti.

YAŞANİLABİLİR BİR KENT OLUŞTURMADA ÖRNEK BELEDİYE

Onikişubat Belediyesi’nin 90 Yıla Bedel 4 Yıllık Hizmeti

Onikişubat Belediyesi vizyon ve misyonu ile yaşanabilir bir kent oluşturmada örnek teşkil ediyor. İnsan odaklı hizmet anlayışı ile bulunduğu ilçeye yenilik kazandıran, yatırımlarını eğitim üzerine yapan ve gelecek nesillere büyük katkı sağlayan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, göreve geldiği günden bu yana Onikişubat ilçesini metropol hale getirerek, vatandaşın takdirini topladı.

Yaklaşık 90 senede yapılamayan hizmeti 4 yılda ilçeye kazandıran Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’a kazandırdığı sosyal ve kültürel faaliyetlerin hayat bulduğu mekânlarla hizmet vermeye devam ediyor.

MAHÇİÇEK “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN VE EĞİTİM”

“Model Proje Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor”

Onikişubat Belediyesi eğitime yatırım, insana yatırım anlayışıyla yola çıkarak, her mahallesine eğitim ve spor faaliyetleri alanında yatırım yapıyor.

İmza attığı her projede büyük ses getiren Onikişubat Belediyesi’nin model projelerinden biri olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi devam ettiği dört yıl süresince eğitime ve öğrencilerin kitap okumasına ciddi oranda katkı sağladı.

Her yıl Onikişubat Belediyesi tarafından 5’li ve 10’lu setler halinde sadece Onikişubat ilçesine değil, Kahramanmaraş’ta bulunan tüm okullara dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen proje kapsamında toplamda 153.500 kitap basımı gerçekleştirildi.

Projenin son yılında dağıtılan kitaplardan başarı oranlarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulan öğrenciler, 88.000 kişi sayısı ile hiçbir zorunlulukları olmadığı halde sınavlara katılım sağladı. Büyük ses getiren projenin sadece son yılında 800.000 okuma elde edilirken, başladığı günden bu yana toplamda 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaşıldı.

“Belirlediği Başarı Hedefini Aşan Bir Belediye Başkanı”

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesine adım atıldığı günden bu yana toplamda 1,5 milyon okuma hedefi belirleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, belirlediği başarı hedefini aşarak 1 milyon 660 bin okuma oranına ulaştı. Hem eğitime katkı sağlayıp, başarı elde ettikleri için, hem de belirledikleri hedefin üzerinde bir rakam elde ettikleri için mutluluğunu dile getiren Başkan Mahçiçek, “en önemlisi de gönüllerde yer edinmek, geleceğimizi kurtaracak nesillerimize bir nebzede olsa fayda sağlamak” dedi.

Projenin ilk sınavına katılan 88.000 öğrenci içinden tüm soruları doğru cevaplayan 3605 öğrenci final sınavına girmeye hak kazandı.

“Eğitime 50 Milyon Yatırım”

Onikişubat Belediyesi’nin kırsal ve merkez dâhil olmak üzere hizmet veren Bilgi Kültür Evleri, Sosyal Etkinlik Merkezleri, okullar, yurtlar, kırtasiye yardımı, kitap dağıtımları ile eğitim-öğretime kazandırdığı ve yardımda bulunduğu pek çok hizmetlerin toplam maliyeti 50 Milyon ’dur.

Onikişubat’ta Eğitim Her Yerde

“Bilgi ve Kültür Evleri

Onikişubat Belediyesi’nin eğitim hizmetleri şehrin her bir noktasında kendini gösteriyor. Onikişubat ilçesinin her bir noktasında Onikişubat Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir eğitim hizmet binası görebilirsiniz.

Bunlara verilebilecek en iyi örneklerden biri de “Bilgi ve Kültür Evleri”

Onikişubat Belediyesi tarafından projelendirilen bu eğitim yatırımı, ilçenin birçok mahallesinde çocukların ders çalışabileceği, kadınların verimli ortamlarda kendilerini geliştirecek aktiviteler yapabileceği, gerektiğinde ise Kur’an Kursu olarak kullanılabileceği ve her türlü sosyal faaliyetlerde faydalanabilecek bir imkân sunuyor.

Gençlere olan ilgisi ile her zaman takdir edilen Başkan Mahçiçek, Bilgi ve Kültür Evlerini çocukların, enerjilerini sokaklarda ve kötü alışkanlık peşinde harcamaları yerine, topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla açtığını belirtti.

Kahramanmaraş’ın her bir noktasında bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinden tüm vatandaşlar istediği şekilde faydalanabiliyor. Köylerden dönüşen, 72 kırsal Mahallemizin 65’inde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerinde bayan ve erkek mahremiyetine uygun yapıda klimalı sistemler mevcut.

Ayrıca Bilgi ve Kültür Evleri sadece eğitim, kültür ve sanat alanında değil, gerektiğinde düğün, nişan ve taziye gibi merasimlerde de kullanılabiliyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “her kesimden vatandaşımız kendini istediği şekilde bu alanlarımızda geliştirebilir, faydalanabilir. Bizler gelişmekte olan bir ülke olarak, her zaman eğitimle ilerleyecek ve daha güçleneceğiz.” Sözlerine yer verirken, kadınlarında burada verilen kurslarla el becerilerini geliştirebileceklerini ve bu vesile ile aile ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

Onikişubat Sosyal Etkinlik Merkezlerinde Üstün Başarı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi “Önce İnsan, Önce Eğitim” hizmet anlayışı ile yola çıktığı Sosyal Etkinlik Merkezlerinde gelecek nesillerin yolunu aydınlattı.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde bulunan üniversite hazırlık öğrencilerinin başarısı, Başkan Mahçiçek’i de gururlandırdı.

2017-2018 Sosyal Etkinlik Merkezleri eğitim ve öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonucunda %70 oranında başarı sağlanarak, 1 öğrenci Tıp Fakültesi olmak üzere, 3’ü Diş Hekimliği Fakültesi, 9 Hukuk Fakültesi, 15 Hemşirelik, 20 Öğretmenlik, 24 İlahiyat Fakültesi ve 23 öğrenci Mühendislik Fakültesi kazandı.

Bunun yanı sıra İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Veterinerlik gibi alanlarda üniversite okumaya hak kazanan toplamda 300 öğrenci emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldı.

Ayrıca üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin 100 TL olan harç masraflarının Onikişubat Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Sosyal Etkinlik Merkezleri 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 300 öğrencinin üstün başarı sağlamasından dolayı büyük bir gurur içerisinde olduklarını belirterek, “ Biz istedik ki, öğrencilerimiz zorlu yaşam koşullarında herkesle aynı şartlarda okusun, eğitimi eksik ya da yarım kalmasın. Aileler ekonomi açısından zorlanmasın.

Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde 591’i ortaokul,1809’u üniversite hazırlık olmak üzere toplamda 2400 öğrencimize ücretsiz olarak eğitim imkânı sağladık. Verdiğimiz eğitimi ve YKS sonucunu değerlendirmeye aldığımızda %70 oranında başarı sağladık. Ortaokul takviye kurslarımızda ise %81 oranında başarı sağladık. Bu başarı tablosu bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Gelecek nesillerimize ışık tutmak, onların meslek sahibi olmasını sağlamak ve başardıklarını görmek tek isteğimizdi. Allah’ın izniyle onlarda bizle bu sonuçlarla gururlandırdı. Bu vesile ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılarından ötürü tebrik ediyor ve can-ı gönülden devamını diliyorum.

Bizim ülkemizin böyle aydın, başarılı ve hedefi olan gençlere ihtiyacı var. Bu ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için çabalıyor ve yatırımımızı insanımıza, gençlerimize yapıyoruz. İnanıyoruz ki, üreterek güçlenen Türkiye olma yolunda ilerleyecek ve şuan ki durumdan çok daha iyi noktalara gelerek, gelişmiş ülkeler sıralamasında en üst seviyelerde yer alacağız. Birlik, beraberlik ve başarımız daim olsun” ifadelerini kullandı.

“7 Güzel Adamın Şehrine 7 İmam Hatip Okulu Projesi Öğrencilerle Buluşturuluyor”

Onikişubat Belediyesi eğitim alanında yaptığı güzel ve başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 7 güzel adamın şehrine 7 imam hatip okulu yapma kararı alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerine kattığı anlamlarla da akıllara kazınıyor.

Bugüne kadar yaptığı bütün işlerde ve Kahramanmaraş’a kattığı değerlerle her zaman ayakta alkışlanan Belediye Başkanı her konuşmasında önceliği eğitime verdiğini belirtiyor.

7 güzel adamın şehrine yapılan toplamda 112 derslikten oluşan 7 İmam Hatip Okulu projesi kapsamında bazı okullar eğitime açılmış bazılarının ise inşası devam ediyor. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Döngele, Dönüklü, Ilıca, Kale, Kurtlar, Tekir ve biri de merkezde olmak üzere yurtlarıyla beraber öğrencilerimize okullar inşa ediyoruz. Bugüne kadar 5 okulumuzun inşaat sürecini tamamlayarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmete açtık. 2 okulumuzun ise halen inşaat süreci devam ediyor.” dedi.

Onikişubat Belediyesi eğitime yaptığı yatırımlarla 1000’e yakın öğrenciye de barınma imkânı sunuyor.

DOKMER ve KIYAM İle Engeller Onikişubat’ta Yok Olacak

Onikişubat Belediye Başkanı engelsiz bir yaşam için her alanda çözüm üretiyor. Kahramanmaraş’ta engelli bireylerin yüzünü güldürecek, onları hayata bağlayacak çok değerli iki proje de çok yakında vatandaşın hizmetine açılacak.

İlk olarak DOKMER (Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) projesinden bahseden Başkan Mahçiçek, bu tesis içerisinde eğitim hizmetlerinin de yer alacağını belirterek, “Down sendromlular ve engelli bireylerimiz için eğitim, kültürel ve sosyal alanda hizmet vereceğimiz bu tesisimizde Kahramanmaraş’ta büyük bir eksikliği gidereceğiz. Bireylerimiz bu alanda hem zihinsel hem de fiziksel becerilerini geliştirecek” ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediyesi’nin bakıma muhtaç engelli bireylerin sağlık, rehabilitasyon, eğitim, kültür ve sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılamak adına inşa ettiği bir diğer proje ise KIYAM (Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi).

Bu projede engelli bireylerin günlük bakım ihtiyaçlarını giderecekleri bir tesis inşa ettiklerini belirten Başkan Mahçiçek ”engelli bireylerimizin topluma kaynaşması, sosyalleşmesi ve özgüvenlerini kazanmaları adına hayata geçirdiğimiz bu yaşam merkezimize, 0-12 yaş, 13-18 yaş, 19 ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere engelli bireylerimizi kabul edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden”

Ayrıca Başkan Mahçiçek, “Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden sloganıyla 2014 yılından bu yana aile ekonomisine bir nebzede olsa katkı sağlamak amacıyla öğrencilere toplamda 58 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantası dağıttıklarından da bahsetti.