Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in 3 yıl önce başlattığı çalışmayla, kırsal ve merkez mahallerde 2 okuma salonu, 8 sosyal merkez ile 65 bilgi ve kültür evi kuruldu.

Yılın 12 ayı hizmet veren merkezler, 7'den 70'e herkesin uğrak noktası oldu. Öğrenciler ve kadınlar için kursların düzenlendiği merkezlerin bahçeleri özellikle kırsal mahallelerde kimi zaman taziye evi, kimi zaman düğün alanı oluyor. 

Kur'an-ı Kerim'den yüzmeye, resimden hızlı okumaya birçok kursun düzenlendiği merkezlerden, her kesimden ve yaştan insan faydalanıyor. 

Kütüphane ve internetin de yaygın kullanıldığı bilgi ve kültür evlerinde, anneler ve çocukları da kurslardan birlikte faydalanabiliyor.

Terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerinin isimlerinin verildiği ve hatıralarının yaşatılması için köşeler oluşturulduğu bu merkezlerde, eğitim alan çocuklara vatan, devlet ve millet bilinci aşılanıyor. 

Ailelerin "herde derde deva" dediği merkezler, yaz aylarında da yoğun günler geçiriyor.

- "Bilgi dünyalarını zenginleştireceğiz"

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Düzenledikleri üniversiteye hazırlık kurslarından 2 bin 400 öğrencinin faydalandığını, bu gençlerin bütün ihtiyaçlarının da belediyece karşılandığını dile getiren Mahçiçek, yaz tatillerinde de Kur'an-ı Kerim, siyer, ahlak, resim ve müzik gibi kurslar düzenleyerek öğrencilerin sanat ile manevi dünyalarını zenginleştirmeye çalıştıklarını anlattı. 

Mahçiçek, sadece yüzme havuzlarından yaklaşık 2 bin öğrencinin faydalandığını dile getirerek, "Bir taraftan bilgi dünyalarını zenginleştireceğiz, sanat dünyasıyla ufuklarını açacağız, bir taraftan da sportif alanda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla fiziki gelişimlerini temin etmiş olacağız." dedi. 

- "Kurslarla becerileri geliştiriliyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Millet Kıraathaneleri" projesinin önemine dikkati çeken Mahçiçek, bu fikri ismi farklı olsa da yıllar önce başlattıklarını vurguladı.

Mahçiçek, bu merkezlerin toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın  anlattığı kıraathane fikrini biz yaklaşık 3 yıldır uyguluyoruz. Sadece ismi farklı. Kıraathane değil de bilgi ve kültür evi demişiz. Buralarda aynı zamanda kadınlarımızın kendi ekonomilerini büyütmeleri ya da evlerine katkı sağlamaları için girişimcilik kurslarımız var. Buralarda resim, tezhip gibi kurslarla becerileri geliştiriliyor, bir taraftan da her bilgi kültür evimizin zemin katındaki fitness aletleriyle sportif faaliyetler yapabiliyorlar."

Halkın çok ciddi ilgisini çeken bu merkezlerin sayısının hem nitelik hem de nicelik olarak geliştirerek artırılacağını dile getiren Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın buna ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Sosyal tesislerden yararlanan Fatma Toraman ise kendisinin dericilik kursuna geldiğini, çocuklarının da gitar, yüzme ve Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığını anlattı.

Belediyeye teşekkür eden Toraman, "Çok güzel şeyler yapılıyor. Bu merkezlerin her derde deva olduğunu belirtmek istiyorum. Bu hizmetlerin de Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum." dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA