Başkan Mahçiçek, idrak edeceğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, 1444 yıl önce dünyaya teşrif eden Hz. Muhammed'in (SAV) yaktığı İslam Nurunun tüm dünyayı aydınlatmaya devam ettiğini ifade etti. Resul-ü Ekrem'den önce dünyanın her yerini cehalet ve zulmün sardığını anımsatan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Fahr-i Kainat efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Bilindiği gibi O'nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O'nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam alemi olarak bu gece de, O'nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O'nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. 
Onikişubat Belediyesi olarak bizlerde bu güzel kandil gecesinde vatandaşlarımızla bir araya gelip, camilerimizde insanlarımıza ikramlarda bulunacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumu olan Mevlid Kandilini en içten duygularla kutluyor; sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”