İzmir'in Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 58 yaşında öğrenciliğe döndü. Gediz Üniversitesi'nde, "Kentsel Yenileme' yüksek lisans programına başladı. İzmir Barosu’nun da eski başkanı olan Pekdaş, “Hukukçu kimliğime mimari bilgileri de ekleyip İzmir kent kimliğinin yaşam bulduğu Konak’ı yeniden ortaya çıkarmak istiyorum.” dedi.

Gediz Üniversitesi’nin 8 bine yakın öğrencisinden biri de Başkan Pekdaş oldu. Eğitimin yaşam boyu sürmesi gerektiğini belirten Pekdaş, yaptığı açıklamada, “Sürekli öğrenmemiz şart, çünkü hayat değişiyor, dünya değişiyor, bildiklerimiz eskiyor. ‘Okuldan mezun ol, defteri ve kitabı kapat’ diyebilmek artık mümkün değil. Asıl üniversiteyi bitirdikten sonra daha çok okuyup öğrenmeliyiz. Bu da yeniden üniversiteye dönüp lisansüstü programlara kaydolmakla oluyor.” Sema Pekdaş, bir belediye başkanı olarak üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu, bu sebeple şehir yenileme alanında yüksek lisans öğrenimi görmeyi özellikle tercih ettiğini dile getirdi. Pekdaş, şunları söyledi: “Kenti yeniden yorumlamak için arkadaşlarımla beraber çalışıyoruz, yeni hedefler üzerinde duruyoruz. Konak, İzmir’in merkezinde, kent kimliğinin hayat bulduğu bir yer. İzmir açısından yeniden ortaya çıkarılması, kentsel yenilemenin İzmir ruhu ve kimliği korunarak yapılması, sahip olduğumuz değerlerin yarınlara aktarılması gerekiyor. Aldığım eğitim, bu açıdan çok önemli. Umarım hukukçu kimliğime burada öğrendiklerimi de ekleyip Konak’a faydalı işler yapabilirim.”

Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme yüksek lisans programında şehirleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak şehir yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor. Şehir ve bölge planlama, mimarlık, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, peyzaj mimarlığı, çevre tasarımı, harita ve kadastro mühendisliği alanlarında lisans diploması sahibi olanlar başvurabiliyor. Öğrenciler kentsel planlama ve tasarım, kentsel yenileme imar hukuku, kentsel altyapı sistemleri, yerel yönetimler, coğrafi bilgi sistemleri, afet riskli alanlarda sağlıklı yapı tasarımı, çevre hukuku, tapu ve kadastro hukuku, inşaat hukuku, yoksulluk, göç ve sosyal politika, kentsel yurttaşlık, Avrupa Birliği ve kentleşme politikaları dersleri alıyor.