Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından bir konferans düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Başkanı Doç Dr. Mustafa Sarıbıyık konuşmacı olarak katıldı.

1989 yılından bu yana Peygamber efendimizi anmak ve anlamak şiarıyla düzenlenen 2017 Kutlu doğum haftası konferansında Peygamber sevgisi salonlara doldurdu, programa ilgi yoğun oldu.

Necip Fazıl Kültür merkezinde gerçekleştirilen konferansın başarılı sunumu Ulu Cami İmam hatibi Fatih Çetinkurt tarafından yapıldı. Konuşmacılar tarafından bu yılın teması olan ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konusu en ince ayrıntılarıyla dinleyiciye sunuldu.

Kur’anı Güzel Okumada Türkiye derecesi olan genç hafız Bekir Büyükkurt okuduğu açılış Kur’an tilaveti ile gönülleri mest etti. Daha sonra Programda Diyanet İşleri başkanlığınca hazırlanan Kutlu doğum temasını içeren sinevizyon gösterimi sunuldu. Programda Şair Hanifi Yılmaz kendisinin kaleme aldığı Nat-ı Şerifi okudu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç selamlama konuşmasına güzeller güzeli Peygamberimiz Efendimizi bizler, bütün insanlığa bir rahmet olarak gönderen Yüce Rabbimize hamdü senalar olsun şeklindeki temennisiyle başladı. Müftü Sürgeç yaptığı konuşmasında kolej türü Kur’an Kursları yapalım açıklamasına salondan büyük alkış aldı. Sürgeç; “ Gelin merdiven altı Kur’an Kursları yapmaktan vazgeçelim. Kolej türü Kur’an Kursları inşa edelim. İçerisinde her türlü sosyal donatıları olan kolej gibi büyük Kur’an kurslarını bundan sonra inşa edelim. Evlatlarımız da Kur’an’ın vakarına, itibarına kendilerinin de itibarına yakışır bir eğitim alsınlar. Ve yine Camilerimizi de Hazreti peygamberin istediği şekilde yapmalıyız. Camilerimiz o bölgenin kalbi olması lazım. Kahramanmaraş’ta Diyanet işleri başkanlığınca yapılan bir yurdumuz yok. Öğrencilerle bir araya geleceğimiz, sohbet edeceğimiz bir erkek birde bayan yurdunun yapılmasını bu kürsüden canlı yayın olarak isteyeyim. Çünkü İlimiz şe anda Diyanet nezdinde en şanslı bir dönemdedir.” Şeklinde konuştu.

Konferansa katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ta Kutlu doğum anısına yazdığı “Biçarelerin Ümidi “adlı Şiirini okudu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferansında, Sevgili Peygamberimizin yeryüzünde vahşetle özdeşleşmiş bir toplumu nasıl emin ve güvenilir bir toplum haline dönüştürdüğünü belirtti. Kutlu doğum haftasının üç büyük öneminin olduğunu vurgulayan Başkan Sarıbıyık; “ Birincisi, bu hafta her sene bir bilgi, aydınlanma ve bir irfan ziyafetine dönüşüyor. İkincisi, Hz. Peygamber sevgisi etrafında, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmekte, kardeşlik düşüncelerimiz geliştirmektedir. Üçüncüsü, hem Milletimiz hem de bütün coğrafyalarda Müslüman kardeşlerimiz için manevi bir yenilenme haftasına dönüşmüştür. Bu gün insanlık olarak küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyoruz. İnsanlar birbirlerine güvenmiyorlar. Kardeş kardeşe, dost dostuna, komşu komşusuna olan güveni kaybetti. Aile içi güven kayboldu. İnsanlık bu güven ihtiyacını karşılamak için olağan üstü yollara başvurmaya başladı.” Dedi.

Diyanet İşleri başkanlığı Strateji başkanı Doç Dr. Mustafa Sarıbıyık, dinî istismarla güven duygusunun kaybolduğunu, toplumsal güvenin yara aldığını da kaydederek; “ 15 Temmuz ihaneti, işgal ve darbe teşebbüsü toplumsal güvenimizi zedelemiş, yara almıştır. En önemlisi din güvenliğimiz kutsal varlığımız yara almıştır. Bütün güvenlerin, emanın emniyetin kaynağı olan din güvenliğinin zedelenmesi en büyük güvensizliği beraberinde getirmiştir. Coğrafyamızda bir taraftan Deaş, Boko Haram, el- kaide, eş-şebab gibi terör ve cinayet şebekeleri islami terör ve şiddetiyle özdeşleştirerek din güvenliğini tehdit ederken, diğer taraftan Fetö-Pdy dini istismar ederek, toplumu Allah’la aldatarak, değerlerimizi çalarak din güvenliğini tehdit ettiğine hep birlikte şahit olduk. Zeki çocuklarımızın aklını ve idrakini, zengin insanlarımızın malını çaldılar. İşte Kutlu doğum haftasında gayemiz güven ve güvenilen insanı Muhammedü’l Emin’in rahmet mesajı ile yeniden nasıl inşa edebiliriz. Din güvenliğini yeniden nasıl tesisi edebiliriz. Güven konusu insanın içinde inancında başlar. İnsanın içini kemiren tüm korkuları yok etmeliyiz. İslam göre güvenin kaynağı Cenab-ı Hak’tır. “şeklinde konuştu.

Program sonunda konuşmacı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık’a KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından buket çiçek sunuldu. İl Müftüsü Celal Sürgeç’te Maraş işi bakır işleme tepsi hediye takdiminde bulunuldu.

Ayrıca programa katılanlara peygamber sevgisini anlatan kitaplardan hediye takdim edildi.

Programa; ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmrn Kılıç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Özdoğan, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Daire Müdürleri, Akademisyenler, İş adamları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İl Müftülüğü Şube Müdürleri, din gönüllüleri katıldı.