Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva olan Macunköy Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Yavruları seven Yaşar, veteriner hekimlerle bir toplantı yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü olarak hizmet veren hayvan barınağında 6 yıl içerisinde 8 bin başıboş hayvan toplanırken,5 bin 920 sahipsiz hayvan ameliyat edildi. Aşıların da yapıldığı barınakta Bin 900 hayvan da sahiplendirilerek yeni evlerine teslim edildi. Günde yaklaşık 100 hayvanın mama ve kamu kurumlarının yemekhanelerinden getirilen yemeklerle düzenli olarak beslendiği barınakta, 4 veteriner hekimin yanı sıra 2 araçla, 12 kişilik de hayvan toplama ekibi görev yapıyor.

“HER ŞEYİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İlker Çelik ile birlikte çalışmaları denetleyen ve barınağı karış karış gezerek bilgi alan Başkan Yaşar, İlçe belediyeler arasında en modern barınaklardan birisine sahip olduklarını ifade etti. Burası büyük bir barınak değil, tabi ki bir istasyon. Asıl yetki büyükşehir belediyelerinde diye konuşan Yaşar, “Buna rağmen steril ortamlarda, kısırlaştırma, tedavi, ameliyat, aşılama gibi tüm hizmetlerin yapıldığına dikkat çekti.
Yenimahalle Belediyesi olarak her şeyin en iyisini yaptıklarını da belirten Başkan Yaşar “Biz doğaya da, hayvanlara da, insanlara da sahip çıkıyoruz. Ancak sokaklardaki başıboş hayvan artışının büyük ölçüde sebebi bilinçsiz vatandaşlarımız. Çocukları için alıyorlar 3 ay 5 ay bakıp atıyorlar. Bir an evvel Ankara’da büyük bir barınağın yapılması gerekiyor. İlçe belediyelerde bölgelerinden topladıkları hayvanları, tedavi ederek büyük barınaklara teslim etmelidirler.” dedi.