Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, özel bir şirkette çalışırken, lönfedem hastalığı sonucu üç yılda 110 kilodan 250 kiloya çıkan 3 çocuk babası Engin Akbadal’ı evinde ziyaret etti. Başkan Yıldız, “İster çalışman ister emekliliğin ya da diğer konularda elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Yeter ki elimden gelsin” diyerek destek oldu. 250 kiloya ulaşan Engin Akbadal ise, “Şartlarım malulen emekli olmam için uygun ama bir türlü olamıyorum. Eşimde şeker hastası” diye dertlendi ve bu konuda yardım talep etti.

Sarıoğlan ilçesi Bakarcak mahallesindeki evine hastalığı sonucu adeta mahkum olan Engin Akbadal’ı, Başkan Ali Osman Yıldız, Belediye Yazı İşleri Müdürü Hikmet Gökkurt ile ziyaret etti. 13 yıllık evli ve üç çocuk babası olduğunu, son üç yılda 140 kilo aldığına dikkat çeken Engin Akbadal, hastalığına çare bulmak için gitmedik hastane bırakmadığını belirterek şunları söyledi; “Hastanelerde obezite, şeker, tansiyon ve işitme kaybı teşhisi koyarken hızla kilo aldım. Bu arada çalışamaz eve mahkum oldum. Birinin desteği olmadan rahat oturamıyor, kısada olsa yürüyemiyorum. Eşimde benim üzüntümden şeker hastası oldu. Malulen emekli olmak için geçen yıl SGK’ya başvurdum. Maluliyet raporu için MR çektirmek gerekiyor. Ancak 160 kilodan fazla ağırlığı olan kişilerin MR'ını kimse çekemiyor. Aylık 450 lira işsizlik maaşı alıyorum. Bana yardım edin.”

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak bilinen lenfödem hastası Engin Akbadal’a, “İster iş, ister emeklilik, isterse diğer konularda elinden ne geliyorsa yapma sözü verdi. ‘İstediklerin yeter ki elimden gelsin” diyen başkan Yıldız, hasta, kimsesiz, yaşlı ve sahipsizler konusunda çok hassas olduğunu da sözlerine ekledi.