Şanlıurfa Siverek Belediye Başkanlığı bünyesinde yaklaşık beş ay önce kurulan Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede bulunan yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlara yardımcı olmanın yanı sıra çok sayıda öğrenciye eğitim desteği sağlıyor.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, belediye olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, “Kimsesizlerin kimi olmak en büyük vicdani sorumluluğumuzdur. İnsanımıza hizmet verirken sadece belediye hizmetleriyle sınırlı değiliz. İnsan odaklı hizmetlerimizin etkin ve daha hızlı hak sahiplerine ulaştırılması amacıyla belediye bünyesinde kurduğumuz Sosyal İşler Müdürlüğümüz aracılığıyla hak sahiplerine ulaşıp, en zor günde onların yanında olmak hizmetin ötesinde vicdani ve insanı sorumluluğumuzdur.” dedi.

Son beş ayda 2 bin 180 üniversite öğrencisine nakit yardımı yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Yılmaz, “İlçemizde yaşayan, ekonomik durumu yetersiz 53 aileye 37 bin 330 TL nakit para yardımında bulunduk. İlçemizde yaşayan hak sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan dolayı ilçemize sığınan Suriyeli Kobanili kardeşlerimizin de aralarında bulunduğu 4 bin 300 aileye gıda, elbise ve benzeri yardımlarda bulunduk. İlçede hak sahiplerinin daha düzenli ve hızlı yardım almaları için belediyemizin desteğiyle kurulan ‘Gıda Bankası’ önümüzdeki günlerde daha çok insanımıza yardımcı olacak. Belediye olarak hedefimiz kimsesizlerin kimi olmaktır, Allah'ın izniyle bunu başaracağız.” diye ifade etti.