Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde başlattığı altyapı yatırımlarıyla ilgili incelemede bulundu.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin sürdürdüğü yol çalışmalarının yapımı tamamlanan bölümlerinde yürüyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Yılmaz, Kuş Cenneti’ni turizme kazandırmakta kararlı olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni turizme kazandırmak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Göçmen kuşların ilk uğrak yeri olmasının yanında gerek kuş türleriyle gerekse kuş halkalama çalışmalarıyla büyük öneme sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, deltaya giden yolları asfalt ve beton kaplayarak iyileştiriyor.

Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunarak turizmin bir parçası haline getirilecek Kızılırmak Kuş Cenneti’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın incelemelerine, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Emin Karaman, Büyükşehir Belediyesi Meclis AK Parti Gurup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sadık Kılınçer, Orman ve Su Bakanlığı Samsun Şube Müdürü Murat Demir, Samsun İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Salih Sağır ile çok sayıda uzman yetkili katıldı.

Yaklaşık iki saat süren teknik inceleme gezisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yol yapım ve kuş cenneti turizm projeleri konusunda yetkililerden bilgi aldı. Başkan Yılmaz, kuş halkalama çalışmaları ve Su Basar Ormanları’nda turizme yönelik projeler konusunda fikir alışverişinde bulundu.