Kayseri Talas Belediyesi tarafından Talaslı kadınlara kazandırılan Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür Merkezi’ndeki kursiyerler mezuniyet heyecanı yaşadı. Kurslarını başarıyla tamamlayan aşçılık, okuma-yazma ve İngilizce bölümü kursiyerlerine sertifikalarını veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Nisan ayında temelini atacağımız kapalı çocuk oyun parkı ve kadın kültür merkezi projemiz Türkiye’nin nadir örneklerinden bir tanesi olacak." dedi.

Nisan ayında kapalı çocuk oyun parkı ve kadın kültür merkezinin temelinin atılacağını hatırlatan Başkan Palancıoğlu, "Atatürk Bulvarı’nda uygulayacağımız projemizin alt katı kadınlara ayrılan bir alan, üst katı da çocuk oyun alanı olacak. Hem jimnastik hem de toplantı, kına geceleri ve organizasyonlar yapılacak. Merkezimizde bir de mutfak olacak ve yemek gibi organizasyonları yapabileceksiniz. 250 metrekare bir alanın üs katı kapalı çocuk oyun merkezi olacak. Kadınlar kursta eğitim alırken çocukları da profesyonel bakıcılar eşliğinde eğlenerek oynayacaklar. Burası kreş gibi bir yer olacak. İnşallah nisan ayında temelini atıp yaza açılışını yapacağız. Beğeni üzerine eksiklerimizi telafi ederek tüm Talas’ta kadınlar ve çocuklar için bu imkanı sağlayacağız. Bu proje Türkiye’de nadir örneklerden bir tanesi olacak." şeklinde ifade etti.

Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür Merkezi’nde kadınların birlik ve beraberlik içerisinde eğitim aldığını söyleyen Başkan Palancıoğlu, "Kadınlar burada birçok sorununu çözmüş ve eğitimlerini tamamlamış. Bizim temel prensibimiz zaten okumak, öğrenmek kendini geliştirmek ve bu sayede aileye çok önemli katkılar sağlamak. Ülkenin kalkınıp gelişmesi için bireysel kalkınma çok önemli. İnşallah yakın zamanda KAYMEK’i de Talas’ta açacağız. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile kadınlara yönelik çalışmalarımız artacak." dedi.

Kadın kültür merkezlerinde açılan 25 ayrı kursta ve 11 branşta eğitim alan kadın kursiyerler düşüncelerini şöyle ifade etti: "Kursumuzda çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bilmediğimiz her konuyu birbirimiz ile paylaşıyoruz. Burada arkadaş çevremizde genişliyor. Sosyal, bireysel olarak paylaşımlarımız çok güzel. Örgü kursumuzda klasik örgü tekniklerinden başlıyor, fantezi örgüden kendi bedenimize göre örgü yapabilme yeteneği ev aksesuarı, halı, yatak örtüsü, çocuk kıyafetleri gibi her şeyi yapıyoruz. Kursumuzda tasarımlarımızı canlandırıyoruz. Buradan öğrendiklerimizle dışarıda iş yaparak evimize ekonomik kazanç sağlamaya başladık. Başkanımızdan Allah razı olsun, bize böyle bir imkan sağladı. Psikolojimizi düzeltmek ve güzel dostluklar kurma adına kültür merkezinde çok yararlı kurslar var."

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, aşçılık, okuma-yazma ve İngilizce bölümü kursiyerlerine sertifikalarını takdim etti.