Okumak, çalışmak, üretim ve verimliliğin arttırılması hedefiyle yola çıkan Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu’nun (BAŞKON) açılış ve tanıtım iftarı, Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Konfederasyon Başkanı Mehmet Akyol’un konuklarını ağırladığı iftar programına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, milletvekilleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 500 kişinin hep birlikte iftar yaptığı programda BAŞKON’un açılış ve tanıtımı da yapıldı.

Başkentlerin ülkelerin simgesi olduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Başkent Ankara’da yaşayan her yurttaş, burada doğsun doğmasın, Ankara’ya sahip çıkmak zorundadır. Başkentimiz bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Hepimiz birlik, bütünlük içerisinde hem doğduğumuz topraklar olan Anadolu’ya hem de doyduğumuz Ankara’ya sahip çıkacağız. Hem Anadolu’yu hem Ankara’yı kucaklayan böyle bir konfederasyonu kuran Mehmet Akyol’a teşekkür ediyorum.” dedi.

KAYNAKLAR, HALK YARARINA KULLANILMALI

Bir memur kenti iken Ankara’nın bugün sanayi ve ticaret kentine dönüştüğüne dikkat çeken Yaşar, “53 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Ankara’ya yapılan hizmetleri biliyorum. Doğru bulduklarımız da var, eleştirdiklerimiz de. Ama şöyle bir gerçek var. Siyasiler ülke kaynaklarını halk yararına kullanmadıkça ne refah artar, ne demokrasi gelişir. Bu yüzden kaynakların doğru kullanılması, ülkemizin geleceği açısından önemlidir.” diye konuştu.

KÖYLERE VE ÇİFTÇİLERE DESTEK ANA HEDEF

BAŞKON Genel Başkanı Mehmet Akyol da Başkent Ankara ve Anadolu ile ilgili tahribatın durdurulması ve bu anlamda özel projeler oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Akyol, “Şehirden köye dönüş, köylerin yeniden hürriyetlerine kavuşması ve Anadolu genelinde köye temelli dönüş yapan ve üretime katkı sağlamak üzere faaliyet gösterecek çiftçilerimize özel imtiyaz sağlanması, çiftçi ve köylerimize her türlü desteğin sağlanması için devlet nezdinde girişimlerde bulunmak, bu manada faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak üzere bir yola çıktık.” ifadelerini kullandı.