Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl da Anneler Günü’nü belediye fidanlığında yetiştirilen ve 'Anneler Günü çiçeği' olarak anılan 50 bin adet kadife çiçeği ile kutladı.

Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesinde, Toroslar ilçesi başta olmak üzere il merkezindeki tüm resmi ve sosyal kurumlardaki personel ile huzurevinde kalan yaşlılara ve vatandaşlara Toroslar Belediyesi’nin kendi fidanlığında yetiştirilen 50 bin adet çiçek dağıtıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sanat Kaldırımı'nda bayanlara çiçek dağıtarak, Anneler Günü'nü tebrik etti.

MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz'ün de eşlik ettiği çiçek dağıtımı sırasında söz alan Belediye Başkan Hamit Tuna, dünyadaki en güçlü sevginin anne sevgisi olduğunu söyledi. "Bizi dünyaya getiren ve büyüten annelerimizi yılın bir gününde değil her gün ansak yine de haklarını ödeyemeyiz" diyen Tuna, şöyle devam etti: "Toroslar Belediyesi olarak kendi fidanlığımızda her yıl 50-60 bin civarında ürettiğimiz kadife çiçeklerimizi bu yıl 9. kez annelerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale gelen ve Anneler Günü çiçeği olarak anılan bu çiçeklerimizi tüm resmi kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra köylerimize kadar ulaştırıyoruz. Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sanat Kaldırımı'mızda da Anneler Günü öncesinde çiçeklerimizi annelerimize armağan ettik. Bizleri yetiştiren, ömür boyu kalbinde bir çocuk olarak gören, 'Cennet Anaların ayakları altındadır' hadisine layık olan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın ‘Anneler Günü’nü’ kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın kendilerini her yıl hatırlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren anneler ise bu nazik düşüncesinden dolayı Tuna’ya teşekkür etti.