Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Birinci sıra adayı Osman Baydemir, “Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın sosyal devlet gereği sosyal hakkı olmalıdır. Sosyal yardım değil, sosyal hakkı olmalıdır.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Ayşe Doğan, merkez Karaköprü İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Adaylara DBP Karaköprü İlçe Eşbaşkanı Bircan Aka ve HDP Karaköprü İlçe Eşbaşkanı Ferzan Topla eşlik etti. HDP’liler esnaf ile sohbet ederek destek istedi.

Adayların esnaf ziyareti esnasında karşılaştıkları bir kadın, “13 yaşındaki çocuğuma hiçbir gelecek sağlayamıyorum. Her parti söz veriyor, yerine getirmiyor. Benim yetimlerime sahip çıkmanız lazım.” diyince Osman Baydemir şunları söyledi; “Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın sosyal devlet gereği sosyal hakkı olmalıdır. Sosyal yardım değil, sosyal hakkı olmalıdır. Her bir dulun, her bir yetimin, her bir öğrencinin ilkokuldan üniversiteye kadar parasız eğitim hakkı olmalıdır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. İnşallah HDP’nin parlamentoda yer alması ile sizin gibi bütün vatandaşlar hakkına kavuşmuş olacak. Urfa hakkına hukukuna kavuşmuş olacak."

HDP’liler daha sonra, 2014 yılında MHP’nin Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Saraçoğlu’nun daveti üzerine işyerlerini ziyaret etti. Urfa’da seçimin barışçıl bir havada devam ettiğini belirten Saraçoğlu, “Bir kişinin burnu kanamasın 12 vekil çıkmasın” dedi.

Baydemir ise 8 Haziran’dan sonra parlamentonun gündemine getirilecek konuları birlikte istişare ederek belirleyeceklerini dile getirdi.