Esed ve Rus güçlerinin saldırıları altındaki Bayırbucak Türkmenleri için Onikişubat Belediyesince toplanan, yaşam ve gıda malzemelerinden oluşan 5 kamyon ve 2 tırdan oluşan yardım konvoyunun hareketi öncesi tören düzenlendi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırlı bir işte bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hadiseye duygusal açıdan bakıldığında, kelimelerin son bulduğu, tam anlamıyla boğazların düğümleneceği bir zamanda olunduğunu dile getiren Güvençer, bu idrak ve şuur içerisinde böyle bir hayırlı vesilede bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Ülkenin hemen yanı başında bir ateş yandığını vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimizi sıkıntı ve eziyet içindeler. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonrasında bu devletin vatandaşları, bu ızdırabı çeken insanların herşeyden önce inanç kardeşleri olarak, olan bitenin farkındayız. Kahramanmaraş ve bu şehrin ruhu çekilen hiçbir ızdıraba kayıtsız kalmayan o engin ruhu rakamlarla ifade edilemez. Rakamlara sığdırılamaz. İnşallah Kahramanmaraş, sayılara sığmayacak yardımını kardeşlerine ulaştırmakta Türkiye ile yarışacaktır."

-"Artık alan el değil veren el konumunda"

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise güzel bir yardım kervanında yer almanın kendileri için gurur ve iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

Bu yardımın aynı zamanda Türkiye'nin geldiği güç bakımından çok önemli olduğunu dile getiren Mahçiçek, "15-20 sene önce ülkemizin içinde bulunduğu şartlara baktığımız zaman o günler 500 bin dolar bulamadığımız, IMF'in kapısında beklediğimiz günlerdi. Allah'a şükür bugün Türkiye, artık alan el değil veren el konumunda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi Türkiye, mazlum ve mağdur Müslümanlara, halklara yardımda uluslararası ölçekte ilk üçe giren ülkedir. Türkiye dünyada yardım etme bakımından ilk üçün içerisindedir" dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Mahçiçek, çok az bir zamanda Hayrat İnsani Yardım Derneği ile yardım projesine, Kahramanmaraşlıların çok büyük katkı sunarak 5 kamyon ve 2 tırın dolu hale geldiğini belirtti.

Yardım konvoyundaki malzemelerle ilgili de bilgi veren Mahçiçek, "Bu yardım konvoyunda 15 bin battaniyemiz, 24 tondan oluşan 25 bin erzak kolimiz, 100 bin giyim malzememiz, 15 bin çorabımız, 10 bin eldivenimiz, 975 çocuk bezi, bin 475 çocuk maması, 20 bin havlu çarşaf ve 12 bin 500 yetişkin kişiye bot var" ifadesini kullandı.

-307'nci tır yola çıktı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün de Kahramanmaraş'ta hayırseverlerin desteğiyle 307'nci tırı Suriye içine gönderdiklerini söyledi.

Son aylarda Rusya'nın ağır bombardımanında zarar gören Türkmenlere yardımları Allah'ın yardımıyla kendi elleriyle ulaştırdıklarını vurgulayan Aygün, şunları kaydetti:

"Özellikle Halep'ten başlayarak İdlib'in Salkin bölgesinden Türkmen Dağı'na kadar olan bölgede ekiplerimizin yardımları dağıtımı devam ediyor. Yardım için gittiğimiz bütün yerlerde ülkemize, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza yapılan dualarla karşılaşıyoruz. Bütün millete ve ümmete yapılan dualarla karşılaşıyoruz. Biz bu yardımları ulaştırıyoruz.  Müslüman olarak vazifemizi yerine getiriyoruz, kardeşlerimize ulaşmış oluyoruz. Oradan da dualarla gelen bir bereket ve hayır neticesinde bir köprü olmuş oluyor. Bu şekilde insanlık ve İslami vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz."

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından yardım konvoyu Mehter Marşı eşliğinde uğurlandı.

Törene, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer yetkililer de katıldı.