Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ortaya çıkan yeni Meclis aritmetiğinin toplumda ve kamu kurumlarında ötekileştirme, yandaşlık devrini sona erdireceğini ve toplumsal restorasyon döneminin başlayacağını belirtti.

Türk Kamu Sen İl Temsilcisi, 7 Haziran seçimlerinin ülke ve devlet adına yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Bayraktar, gergin ve stresli geçen seçim sürecinin ardından toplumun sandık başına giderek demokratik tercihini demokrasiden, adaletten ve özgürlüklerden yana kullandığını ifade etti. Toplumun ötekileştirici, baskısı, yasakçı zihniyete, 'yeter' dediğine dikkat çeken Kamu Sen İl Temsilcisi, "Seçim sonuçlarını herkes çok iyi değerlendirmek zorundadır. 7 Haziran seçim sonuçları, haksızlığa, hukuksuzluğa, ötekileştirmeye, yandaşlara birinci sınıf insan muamelesi yapılırken, diğer insanların ayrımcılığa tabi tutulmasına, genç işsizliğe, adil olmayan gelir dağılımına, tüm kurum ve kuruluşlarda yaşanan yönetici kıyımına, oluşturulan korku devletine, memur ve emeklinin yok sayılmasına karşı gösterilen bir tepkidir. Çok söyledik, çok eylem yaptık ancak siyasi iktidar meydanı, kamuda palazlandırdığı paralel bir sendikaya ve egoizmi tavan yapmış, yalnızca kendileri için yaşayanlara bırakmıştır. Başta MEB olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve tüm kurum ve kuruluşlarda, adeta terör estirenler, iktidarın yaşadığı hezimette büyük rol almışlardır. Mesleğe yeni başlayan, stajyer memur ve öğretmenleri dahi tehdit eden, onları mesleğe başladıkları ilk günden cendereye sokan, stajyerliğimiz kalkmaz, endişesine sevk eden, malum güruh artık zapturapt altına alınmak zorundadır." dedi.

Bayraktar, açıklamasında hukuksuz şekilde görevlerinden alınan öğretmenlerin haklarının iade edileceğine de inandığına vurgu yaparak, "Yıllarca, şerefle yöneticilik yapmış, on binlerce insanın alın terini çalanlar ne bekliyorlardı? Bu insanların susup kaderine boyun bükmesini mi? Elbette susmadılar, elbette sineye çekmediler ve gerekeni yaptılar. Hakları teslim edilmediği sürece, bu dava bitmeyecektir." diye konuştu. Yaşanan süreçteki hukuksuzlukların, yolsuzlukların hesabının sorulacağına da dikkat çeken Bayraktar, "Yaşanan yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, sümenaltı edilmesinin, hakim ve savcılara yönelik baskıların, insanların hukuktan umudunu kesme noktasına getirilmesinin suçlusu, sorumlusu kimlerdir? Bütün bu ve benzeri sebepler seçim sonuçlarına doğrudan etki etmiştir. Herkesi kucaklamak yerine kendi yandaşlarını türetenler, besleyenler hak ettikleri sonucu almıştır. Seçim sonuçlarının çok daha kötü olmamasının sebepleri bellidir. Bu sonuçlar dahi, yapılan haksızlıkların boyutları ile müsemma değildir, ancak görebilenler bakımından büyük bir derstir." şeklinde konuştu.

Bayraktar, Türkiye için 8 Haziran sabahı yeni bir sürecin başladığını ve bu yeni toplumsal restorasyon döneminde yapılması gerekenleri ise şöyle sıraladı: "Bugünden sonra yapılması gerekenler, yaşanacaklar bellidir. Kamuda yandaş koruma devri sona ermiştir. Hangi mevki ve makamda olursa olsun, herkes, artık görevlerini yasal sınırlar çerçevesinde yerine getirecek, baskı, korku yöntemleri bir yöntem olmaktan çıkacaktır. Kamuda iktidarın sayısal üstünlüğü ile çıkarılan, başta ucube teşkilat kanunları olmak üzere, tüm kanunlar yeniden gözden geçirilecek, başta yönetici atama olmak üzere, görevde yükselme kriterleri yazılı sınava bağlı olarak yapılacak, mülakat, performans gibi sübjektif uygulamalar kaldırılacaktır. Geçmişte haksız yere, mülakat gibi haksız, hukuksuz yöntemlerle, görevden alınan tüm yöneticilere, hakları teslim edilecek, bu yöneticiler ve şube müdürleri ile ilgili verilmiş yargı kararları uygulanacaktır. Öğretmenlere yönelik olarak çıkarılan, gerçekte zulümden başka bir şey olmayan stajyerlik programı değiştirilecek, performans, mülakat gibi saçma yöntemler kaldırılacaktır. Aile birliğini bozan, ailenin kutsiyetine saygı duymaksızın hazırlanan Çerçeve Yönetmelik tamamen kaldırılacaktır. Kamuda 4/C, 4/B ve vekil gibi kadro dışı uygulamalar kaldırılmalıdır."