Vakıf Başkanı Ali Demirdöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde yardıma muhtaş bin 200 aile belirlediklerini söyledi.

Bu ailelere yardım götürmek yerine farklılık aradıklarını anlatan Demirdöven, şöyle konuştu:

"Biz artık kimseye yardım götürmüyoruz. Onun yerine belirlenen ailelerimize belirli dönemlerde alışveriş yapabilecekleri belirli limitler koyduk. Mesela 3 kişilik bir aileye 200, 5 kişilik bir aileye de 300 lira limik verdik. Bunun adını da sembolik limit koyduk. Aileler, gelip sembolik limitlerindeki para kadar marketimizden istediklerini alıyor. Marketimizde bir ailenin ihtiyaç duyabileceği her şey var. Bu sistem çok işe yaradı. Yardımları ayaklarına götürdüğümüzde aileler, çocuklarına veya komşularına karşı mahçup olabiliyor. Ama bu sistem sayesinde insanlar, kimseye rencide olmadan, bu marketten bayram alışverişini yapıyor."

Demirdöven, çocuklarıyla birlikte alışveriş yapmanın herkesin hakkı olduğunu ifade ederek "Toplum olarak böyle dayanışma, kardeşlik ve huzur içerisinde olursak, ülkemiz huzurlu olur ve topluca kalkınırız. Bu fikirle bir araya gelen vakfımızdaki arkadaşlarımız, ihtiyaç sahipleri için güç birliği oluşturmuş oluyor" dedi.

Demirdöven,  15 yıldır yardımlarını aralıksız sürdüren vakfın bu yıl Kahramanmaraş'taki bayramlarında olmazsa olmazları arasında yer alan "Bayram çöreği"nden bir ton yaptırdıklarını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladıklarını kaydetti.