Üniversite öğrencileri, otistik çocukların sporla tedavi ve rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla bir süre önce Kahramanmaraş Otistik Çocuklar Eğitim ve Spor Derneğini (KOÇED) kurdu. Belirli günlerde Batıpark Spor Tesisleri'nde çocuklarla bir araya gelen öğrenciler, bir yandan spor yaparken diğer yandan çeşitli etkinlikler düzenliyor. 
     KOÇED Başkanı Özlem Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otistik çocukların spor eğitimiyle kişisel becerilerini artırıp gelişimlerine destek olmak istediklerini söyledi. 
     Gönüllülük esasına dayalı eğitimlerin kendi imkanlarıyla verdiklerini belirten Özcan, "Bizler aslında azim ve sabrı çocuklardan öğreniyoruz. Bu yola çıkarken bir umut ışığı olmak istedik. Boş zamanlarımızı çocuklarımızla değerlendiriyoruz. İster otistik ister görme engeli olsun bütün çocuklar bizim geleceğimizdir. Onların engelini kaldırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz" diye konuştu. 
     Özcan, projenin devam etmesi için öğrencilere sahip çıkılması gerektiğini anlattı. 
     
     -"Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz"- 
     
     Öğrencilerden Halit Kaya ise otistik çocuklara sosyallik kazandırarak, kişisel becerilerini geliştirip kendi başlarına yetebilmeleri için mücadele ettiklerini vurguladı. 
     Otistik çocukları yaşama bağlamak için sporu seçtiklerini anlatan Kaya, "Sporla bir şeylerin yapılacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Öğrenci bütçesiyle bir yere kadar gidebiliyoruz. Bize daha fazla imkan tanınsa daha güzel şeyler yapabiliriz" dedi. 
     Otistik Girayhan Gedik'in annesi Elif Gedik de böyle bir eğitimin başlamasının kendileri mutlu ettiğini söyledi. 
     Çocuğuna uyguladıkları rehabilitasyona sporun da eklenmesinin sevindirici olduğunu belirten Gedik, "Bunu bir eksiklik olarak görüyorduk. Öğrencilerin gönüllü olarak eğitim vermesini 'nimet' olarak değerlendiriyoruz. Çocuğumun kendi ihtiyaçlarını görebilmesi, toplum içinde bir yerinin olmasını hayal ediyorum" şeklinde konuştu.