Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 23 Nisan vesilesi ile belediye başkanı koltuğu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisine emanet etti.

İmam Hatip Ortaokulu 6 C sınıfı öğrencisi Buse Nur Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in makamına oturdu. Başkan Güven, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Buse Nur Kılıç’ı tebrik etti. Güven: "Sizler büyüyeceksiniz ve kuşağınız Afşin’i, Türkiye’yi yönetecek. Bizim de sizin gibi öğrenci olduğumuz zamanlar, geriye baktığımızda öyle çok çok uzun zamanlar değil." dedi Başkan Güven, makamını devrettiği öğrenciye, "Bugün Afşin’in Belediye Başkanı olarak Afşin’de yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir?” sorusunu sordu. Koltuğa oturan Buse Nur Kılıç, da Afşin’in daha huzurlu, mutlu ve daha yaşanabilir bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade ederek, “Çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüyoruz. Ulaşım alanında da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Afşinimizde gezecek alan pek bulunmamaktaydı. Artık parklarımız var ve Afşin’deki park yapım çalışmalarını arttırarak devam ettirip park alanlarımızı çoğaltacağız. İmam Hatip Ortaokulunun bahçesini düzenleyip bahçemize voleybol, futbol, basketbol sahaları yaptıracağız. Giriş yerlerindeki yollara asfalt ve parke taşı düzenlemeleri de yapacağız ve tabi ki sağlık açısından zararları olan termik santrallerine filtre taktırıp sağlığımız açısından hem de çevremiz açısından gerekli uygulamalarımızı yapacağız. Temizlik alanında da bir çok mahallemize ekiplerimizi gönderdik ve çoğu yerde çalışmalarımızı da tamamladık. Ben Atamızın armağan ettiği bu güzel çocuk bayramından Afşinimizin daha huzurlu, mutlu ve güvenilir bir Afşin olması için elimden gelen bütün çalışmalarımı yapacağım." diye konuştu.

Başkan Güven, Buse Nur Kılıç ve beraberinde gelen Cihan Fatih Şimşek’e çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çekildikten sonra makamdan ayrıldılar.