Manavgat Belediyesi 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında 106 mahallede yaşayan yaşlıları bir araya getirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hafta etkinlikleri kapsamında 350 yaşlı çifti Manavgat Belediyesi Boğaz Hotel'de bir araya getirerek ağırladı. Başkan Sözen, eşi Hatice Sözen'le birlikte yaşlılara değişik hediyeler verdi. Yaşlılar için otelde keman resitali sunuldu.

Yaşlılarla sohbet ederek gönüllülerini alan Sözen, yaşlılara 'iyi ki varsınız, bizimlesiniz' diyerek ellerini öptü. Atalarına her zaman saygıyı ön planda tutan ve ihtiyarlayınca da 'öf' bile denilmeyeceğinin inancına sahip toplum olduklarını belirten Sözen, "Türk toplumu duygusaldır. Her zaman örf adet ve geleneklerine kıymet verir. Bizler de öyle yetiştik. Atalarımız her zaman büyüklerine saygı duymayı öğretti. Dolayısı ile bizlere çok büyük emeklerini olan sizlerin karşısında olmak gerçekten zor. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. " diye konuştu.

Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) bir hadisi şerifinde 'Büyüklerini saymayan bizden değildir' dediğini hatırlatan Sözen, yaşlılarına herkesin hürmet göstermesi gerektiğini kaydetti.
Her şeyin para kazanmak olmadığını, topluma hizmetin önemli olduğunu yaşlıların yaş tecrübesiyle gençlere öğrettiğinin altını çizen Sözen, her kesin bir gün yaşlanacağını hiç bir zaman unutmaması gerektiğini söyledi. Birgün herkesin yaşlanacağını bunun hayat kuralı olduğunu dile getiren Sözen, "Önemli olan yaşlılığı layıkı ile ve saygın bir şekilde sevgi saygı ve hoşgörü içinde geçirebilmektir. Yaşlanmak büyük ulu bir dağa tırmanmaya benzer. Çıktıkça yorulursunuz. Ama çıktıkça bakış açınız genişler. Hepinizin hayat tecrübeleri var. Muhtarlarımızın ve çalışanlarımızın emekleri ile böyle bir buluşma düzenlediler. Sizlerin manevi dualarına ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Her zaman sizlere ulaşmak, beraber olmak, sorunlarınız varsa sorunları çözebilmek. Elinizi öperek dualarınızı almak bizim için önemli. Manavgat devasa bir aile oldu. Manavgat halkı adına gününüzü kutluyorum. Allah sizi başımızdan eksik etmesin." ifadesini kullandı.