Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ramazan ayında her gün ayrı bir mahallede düzenlenen etkinlikleri katılarak vatandaşlarla birlikte oluyor.

Başkan Savaş, HBB tarafından organize edilen “Mahallelerde Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Belenlilerle bir araya geldi. Etkinliklerin başlamasıyla birlikte, geleneksel orta oyunları, semaha duran semazenler, Türk Kültürü’nü yansıtan zeybek, halay oyunları, kısa tiyatral gösteriler ile Etiyopya’dan gelen Afrika Akrobasi Topluluğu’nun nefes kesen gösterisi etkinliğe katılanlara keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı.

İftar sonrası şifalı meyan şerbeti ve çay ikramının yapıldığı etkinliklerde, özellikle kadın ve çocukların programdan oldukça memnun olduğu gözlemlendi.

Belenlilere gecenin sonlarına doğru kısa bir konuşma yapan Başkan Savaş, “Etkinliğimize gösterilen yoğun ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Dolu dolu geçen bu etkinlikle Hataylı hemşehrilerimizi buluşturmak adına gerçekten çok çalıştık. Biz istedik ki, paylaşım ve bereket ayı Ramazan’da hemşehrilerimiz hemen yanı başımızda devam eden savaşın aksine birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe, huzurla ve bir arada vakit geçirme imkanı bulsun.” ifadelerini kullandı.