Çankırı Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘Ben Engelsizim’ projesinin tanıtım toplantısı Valilik Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü Temsilcisi Alim Çaycı, Çankırı Engelliler Derneği Başkanı Selami Deveci, RAM çalışanlar, engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Programın tanıtım konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “Her insan varlığıyla değerli ve saygındır. Bugün engelli olmayanın yarın engelli olmayacağının garantisi söz konusu değildir. Geçmişten beri insana, yetime, mazluma ve engelliye karşı gerekli hassasiyeti göstermiş bir medeniyetin çocukları olarak bizler de yaşam alanlarını paylaşırken engelli kardeşlerimize karşı en üst düzeyde sorumluluk bilinciyle hareket etme durumundayız.“ dedi.

Konuşmaların ardından sunum eşliğinde projenin tanıtımı yapıldı. Projenin amacının, engelli bireylerin bağımsız yaşam ve topluma uyum becerilerini geliştirmek, engelli ailelerinin ve eğitimcilerin konu ile ilgili farkındalık düzeyini artırmak olduğuna vurgu yapıldı.

PROJE KAPSAMINDA HEDEF KİTLEYE VERİLECEK EĞİTİMLER

Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü: Görme Engelli Bireylere Bağımsız Hareket Becerisi Kazandırma Kursu (32 Saat), Braille Alfabesi Kursu 176 Saat), Görme Engellilere Yönelik Bilgisayar Kursu (368 Saat)

Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi: Günlük yaşam becerisi kazandırma eğitimleri, engelli öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlayacak öğretmenlere yönelik rehber kitap hazırlanması, engelli bireylerin ailelerine yönelik farkındalık eğitimlerinin verilmesi 12 ay sürecek olan projenin toplam maliyeti 55 bin 45 TL.