Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgenin
aldığı bol yağış sebebi ile Berdan Barajı’nın tamamen dolduğunu belirtti
Kocamaz önümüzdeki 1-2 ay boyunca yağacak yağmur ve karın, haziran ayından itibaren erimesi ile yaz aylarında içme suyu sıkıntısı beklemediklerini kaydetti.
Berdan Barajı’nın Mersin’in yanı sıra, Tarsus başta olmak üzere birçok yerleşim bölgesinin de içme suyu ihtiyacını karşıladığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Şu ana kadar kentimizin ve bölgemizin bol yağış alması sebebi ile Berdan Barajı doluluk anlamında istenilen kapasiteye ulaşmış durumda. Mersin ve çevresinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nda kaliteli içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz.” dedi.
Yağan yağmurun kısa vadeli su ihtiyacına cevap verdiğini ifade eden Kocamaz, “Barajlarımız için asıl önemli olan, ilkbaharla birlikte erimeye başlayan kar sularıdır. Şu anda Toroslara düşen kar miktarı sevindirici boyutta. İnşallah bu karların ilkbahar mevsiminde erimeye başlamasıyla, kentimiz yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacak" ifadesini kullandı.
İçme suyuyla ve Berdan Barajı’ndaki su miktarı ile ilgili hiçbir problemleri olmadığını tekrar vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: “Ancak yine de vatandaşlarımızın su kullanımında dikkat etmeleri gereken kurallar var. Her ne kadar suyumuz bol olsa da, suyu gereksiz yere kullanmayalım. Bu hem bütçemize hem de ülke ekonomisine zarar verir.”