Kahramanmaraş Berit Dağcılık Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Deneği Başkanı Fahri Yılmaz yaptığı açıklamada "28-29 Mart 2015 tarihinde organize edilen 3054 metre Berit Dağı kamplı kış tırmanışının başarıyla tamamlandığını" söyledi.

"Zirve tırmanışına Gaziantep, Adana, Kayseri, Niğde illerinden toplamda 23 dağcının katıldığını" söyleyen Yılmaz şunları söyledi:

"İlk defa İlimizde bir çok ilin dağcı sporcuların katılımıyla böyle bir kış zirve tırmanışını yaptık. Bu tırmanışta aramızda olan Madosk Dağcılık kulübü başkanı Sn. Özcan Baltacı'ya,  Ay yıldız kulüp başkan yardımcısı Sn. Mehmet Ağca'ya, Kınık Koz Mahallesi sakinlerine ve komşu illerden katılımcı sporculara  Berit Dağcılık olarak teşekkürlerimizi sunarız.  Berit Dağı Akdeniz Bölgesinin ve ilimizin 3054 metre ile en yüksek dağlarından biridir.Bu yükseltisi ile dağcılık tırmanış sporu için çok elverişli bir konuma sahiptir.Bu nedenle derneğimizin ismini Berit Dağımızdan aldık. Haber46 aracılığıyla tüm doğa sevenlere buradan bir müjde vermek istiyoruz. Dağcılık sporunu halkımıza tanıtmak amacıyla her yıl düzenli olarak Berit dağında diğer illerinde katılımıyla Berit Dağı zirve tırmanışı festivalini yapacağız."