Samsun'da faaliyet gösteren Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hüsn-ü Hat ve Tezhip Sergisi yoğun ilgi gördü.

Atakum ilçesindeki Yeşilyurt AVM'de düzenlenen sergide, dernek bünyesinde açılan Hüsn-ü Hat ve Tezhip Kursu'na katılan 15 kursiyerin yıl boyunca yapmış oldukları 80 eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Açılış konuşması yapan Beyaz İnci Derneği Başkanı Ayşe Yılmaz, "Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediğimiz etkinlikle amacımız hem Peygamber Efendimiz'i (sas) anmak hem de kursiyerlerimizin göz nuru, el emekleriyle yaptıkları eserleri vatandaşlarımızın beğenisine sunmaktı. Bu vesileyle sergi açılışımızın sonunda kutlu doğum münasebetiyle bir de pasta kesimi yapacağız. Dernek olarak 9 yılı geride bırakırken, kültüre ve sanata verdiğimiz desteği gösterme adına toplamda açtığımız sergilerle birlikte bugünkü sergi 6'ncı olacak." dedi.

Açılışa katılan Samsun TSO İl Girişimci Kadınlar Kurulu Başkanı Dr. Gülay Atik ise "Hüsn-ü Hat, Osmanlı döneminde Kur'an ayetleri gibi değerli evrak ve levhaların yazmak, manevi değerlerini ifade etmek amacıyla geliştirilen bir sanattır. Bu sanatı günümüzde de unutturmamak adına kurs açılmasına ve yeni hattatların yetişmesine vesile olan Beyaz İnci Derneği'ne ve onun Başkanı Ayşe Yılmaz'a tüm kadın kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyorum. Tabiki sadece kurs açmakla bazı şeyler tam manasıyla öğrenilmiyor, öğretici de bu anlamda çok önemli. Hüsn-ü Hat ve Tezhip öğreticisi Mevhibe Seviç'e de söz konusu sanatın yeni kişilere öğreterek yaşatılmasına verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kursiyerlerden 6 ve 3 yılını dolduran toplam 18 kadına plaket takdimi yapıldı. Serginin açılışını TSO İl Girişimci Kadınlar Kurulu Başkanı Gülay Atik, Beyaz İnci Derneği Başkanı Ayşe Yılmaz birlikte yaptı. Sergi açılışının ardından üzerinde, 'Beyaz İnci Derneği 9. Yıl' yazılı pasta salavatlar getirilerek, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kesildi. Daha sonra açılışa katılanlar sergiyi gezerek tabloların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.