Kahramanmaraş'ın en etkin sivil toplum kuruluşlarından BİLSEK bünyesinde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının finans desteği ve KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünün ortak olduğu BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi Projesi kapsamınsa çalışmalar devam ediyor.

Gençleri iş ve meslek hayatına katılımında kolaylaştıracak destek eğitimleri vermek, ayrıca gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal yönden de gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yapılan ve 60 öğrencinin yer aldığı proje kapsamında 20 öğrenci Afşin ve Göksun ilçelerinde şehit ailelerini ziyaret ettiler.

Bölgenin önemli tarihi ve kültürel mekanlarından olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin ziyaret eden gençlere Ashab-ı Kehf ve Yedi Uyurlar ile ilgili bilgiler verildi. Gençlere Yedi Uyurların model olabilecek yönlerinin aktarıldığı ziyarette Afşin’in de içinde  bulunduğu bölgenin sosyal, kültürel, ekonomik yapısı hakkında bilgi aktarıldı.

Gezide gençlere Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren, Eshab-Kehf Rehberi Ramazan Kıraç, Halil Demir, Göksun Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gören tarafından çeşitli bilgiler verildi.

Gençlik Akademisi üyeleri daha sonra Yozgat’ta trafik kazasında şehit olan Göksun Kanlıkavak’taki Jandarma Astsubay Hamza Kıraç ve Afşin’deki Şehit Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundular. Ziyarette gençler tarafından indirilen hatmin duası yapılırken Şehit Mustafa Can Kalfe’nin Babasına ise bir plaket takdim edildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Şehit Mustafa Can Kalfe’nin Babasına verilen plakette şu yazılar yazıyordu:

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Şehidim, Mustafa Can KALFE

Kanını toprağa kardın ya, toprak daha da vatanlaştı. 
Sen, Peygamberin aguşunda rahat uyu. Ruhun biz Türk 
Gençlerinin yüreğinde ve damarlarında yaşamaktadır. 

BİLSEK 
Gençlik Gelişim Akademisi