‘Kaybedeni olmayan’ unvanına sahip ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının Amasya ayağında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 5 kategoride yarışarak dereceye giren 2 kişiye umre, 3 kişiye Ipad, 3 kişiye bisiklet başta olmak üzere toplam 40 kişiye hediyeleri takdim edildi.

Peygamber Yolu Derneği öncülüğünde ve Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) aracılığı ile Hz. Muhammed’i (SAV) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına il genelinden toplam 6 bin 300 kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan AGED Başkanı Mahmut Yılmaz, düzenlenen yarışmanın kaybedeni olmadığını, aksine bu vesile ile yarışmaya katılan herkesin kendi hayatına bir şeyler kazandırdığını söyledi. Bin 400 yıldır dünya çapındaki en büyük dahilerin, filozofların ve ilim adamlarının Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını incelediğini belirten Yılmaz, “O'nun hayatını inceleyen herkes el pençe divan durmuş ve O'na hitaben, ‘Sen, sana mensubiyetle övündüğümüz insansın' demişlerdir. Efendimiz ile ilgili bir büyüğümüz ise ‘Başkalarının, başka şeyleri anlattığı kadar O'nu anlatabilseydik, sanata, hayata ait müesseseler O'nu anlatmak için tam seferber olabilseydi, bugünkü nesillerin gönlünde sadece O taht kuracak ve sinelerde sadece O bulunacaktı’ demiştir. Allah, dinini izhar edecek, muhtaç sine ve gönüller O'na koşacak, Onda huzura, itminana, emniyete kavuşacak ve daha dünyada iken cennetlere girmiş gibi olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz şunlar kaydetti, “Bu dünyanın kafir ve zalimleri, Asya'nın insanlığı istismar eden münafıkları ve içimizdeki gafiller istemeseler de, sikkeyi basan, tuğrayı elinde tutan ve Peygamberler tarafından Sultanü'l-Enbiya olarak kabul edilen, O günde beş defa Nam-ı Celilini dünyaya ilan ettiğimiz Sultanlar Sultanı bir gün mutlaka bütün kalplere girecek ve herkesin sevgilisi, mahbubu, mergubu olacaktır. İşte bu niyetlerle düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasıyla Efendimizi daha yakından tanımaya ve tanıtmaya çalıştık. O’na bir adım daha yaklaştık ancak burada kalmamalı, O'nu anmayı bir hafta ile değil, bir ay ile değil hatta bir yıl ile sınırlamadan senenin bütün aylarına ve bir hayata yaymalıyız.”

Program Bosna Hersek’ten gelen müzik korosunun coşkulu konserinin ardından sona erdi.