Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, yaklaşık 4 yıldır kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde barınıyor. Türkiye'nin uzattığı yardım eli sayesinde acıları bir nebze olsun azalan Suriyelilerin hayali bundan sonraki bayramları ülkelerinde geçirebilmek.

Suriyeli Ala Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanlarından uzakta 5'inci bayramı geçirdiklerini belirterek, ülkesinde eş, dost ve akrabalarıyla beraber yaşadıkları bayramları özlediğini anlattı.

Fatma Hayro da bayramda aile büyükleri ile mezarlık ziyareti yaptıklarını ifade ederek, "Şimdi yakınlarımızın mezarlarını, büyüklerimizi, akrabalarımızı, kimseyi ziyaret edemiyoruz. Burada bayramın tadı yok. Etrafımızdaki insanları tanımıyoruz. Hayalim bir gün çocuklarımla birlikte memleketimize dönebilmek" dedi.

Celal Muhammet Ali ise ülkelerinde mutlu ve huzurlu oldukları eski günlerin hasretiyle yaşadıklarını anımsatarak, zorluklara rağmen kendilerine kucak açan ve destek veren Türk insanı sayesinde acılarının bir nebze olsun azaldığını söyledi. Ali, savaşın biteceği ve ülkesine döneceği günlerin hayaliyle yaşadıklarını aktardı.

Memleketlerinden ve akrabalarından uzakta hiç bir şeyin tadının olmadığını vurgulayan Talip Velid de Türkiye'nin kendilerine sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi,

İç savaş nedeniyle babanın oğlunun, kardeşin kardeşinin nerede olduğunu bilmediğine işaret eden Velid, "Ailelerimiz paramparça oldu, kiminle bayram edelim. Hepimiz parçalandık, bölündük ama sağolsun Türk hükümeti bize sahip çıktı. Her türlü ihtiyacımızı karışılıyor" diye konuştu.