Kahramanmaraş Belediyesi ve Sandaloğlu İnşaat'ın ortaklaşa düzenledikleri konferans Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

”˜Bir Devrin ve Bir Şehrin Muhteşem Öğretmeni Sandal Hoca' konulu konferans Abdülhamit Han Camii imam hatibi Metin Tüten'in tilavetiyle başlandı.

Açılış konuşmaları bölümünde Sandal hocanın torunu, Selahattin Sandaloğlu dedesi hakkında bilgiler verdi. Sandal hocanın ilk İmam Hatip'i kurduğunu ve İmam Hatip'e öğrenci bulmak için kapı kapı dolaştığını söyleyen Sandaloğlu:  “ İmam Hatiplere öğrenci bulmanın zorluğunu çektiği dönemlerde dedem Sandal hoca, öğrencilerine, “bir gün gelecek bu okullardan Başbakanlar, valiler çıkacak, yarının büyükleri sizler olacaksınız” diye konuşarak onları motive etmiştir” diye konuştu.

Sandal hocanın öğrencilerinden olan Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi emekli meslek dersleri öğretmenlerinden Yazar Yaşar Alparslan, il müftüsü Muhammed Gevher, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sandal hoca hakkında kısa konuşmalar yaptılar.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sandal Hoca'nın gerçekten bir devrin Muhteşem öğretmeni olduğuna işaret ederek: “Sandal Hocamızın hepimizin üzerinde hakkı var. Öğrencileri olarak bizler mutlaka ondan bir şeyler kaptık hepimiz de bugün belirli konumlara gelmiş insanlarız. Bizlerin bu seviyelere gelmesinde emeği çok büyüktür. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından bir devrin öğretmeni olan Sandal Hocayla ilgili slâyt gösterisi gerçekleştirildi.

Slayt gösterisinin ardından Gazeteci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, bir devrin ve bir şehrin muhteşem öğretmeni Sandal hocanın sevgi merkezli eğitimin temelini atan biri olduğunu söyledi.

Vakkasoğlu konuşmasında, Sandal hocanın yaşanmış bir marka olduğunun da altını çizerek: “Rahmetli hocamızın yüzünden gülücük, tebessüm hiç eksik olmazdı. Gönül dünyasına dalar ve öğrencilerinin hep iyiliğini isterdi. Sevgi merkezli eğitimin temelini atan biriydi hocamız. Efendimizin üslubunu en güzel o kullanırdı. Gözleriyle öğrencilerini sever, onları rahatlatırdı. Hafızdı ama hıfzındaki Kuranın ahlakıyla bizlere hissettiren gönül sultanıydı” dedi.

Programa Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, eski Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hasan Kara, İmam hatip Lisesi Müdürü Yusuf Dönmez, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun sonunda Sandaloğlu İnşaat Sahibi Selahattin Sandaloğlu, Sandal Hoca anısına konuşmacılara birer plaket takdim ederek teşekkürlerini bildirdi.