Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Özel Yahşi Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki engellilerden askerlik çağına gelmiş 11 öğrenci için temsili asker kınası yakıldı. Belediye Yalıkavak Mehmet Bayezit Düğün Salonu’nda düzenlenen asker eğlencesine Özel Yahşi Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Çoban, Okul Aile Birliği Başkanı Emel Melek Çakıroğlu, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay, Sosyal İşler Koordinatörü Mükerrem Uyar, Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Osman Gökmen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Gecede engelli askerlere kına yakıldı, aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Merkez Müdürü Çoban, “Bugün 11 öğrencimiz asker oluyor, onların kınalarını yakacağız ve pazartesi günü bu öğrencilerimiz asker olacaklar. Her Türk genci asker olarak doğar ve hep bugüne gelmek için hayaller kurarız. Bu organizasyonda emeği geçen okul aile birliğimize ve Bodrum Belediyemiz'e şükranlarımızı sunuyorum. Bizlerden desteğini hiç eksik etmeyen Peyami Safa Çakıroğlu’na da çok teşekkür ediyorum.” dedi. Sosyal İşler Birimi Koordinatörü Uyar ise, “Bu güzel günde, asker gençlerimizi görünce gururlandık. Kendilerine hayırlı tezkereler diliyorum ve ailelerine de mutluluklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra pasta kesildi ve asker kınası yakıldı. Öğrenci askerler aileleri, öğretmenleri ve belediye yetkilileriyle birlikte mahalli müzikler eşliğinde dans etti. Merkezde eğitim gören askerlik yaşı gelmiş engelli gençler, bugün Muğla'da bir gün temsili askerlik yaptı.