Rüzgarlıtepe mevkisindeki fidan dikim töreninde konuşan Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, insanların yardımına koşan Kızılay'ın, yeşil alan oluşturulmasına da katkıda bulunduğunu vurguladı.

Kan bağışlayan kişilere verilecek en güzel hediyenin fidan olduğununu ifade eden Horozoğlu, ''Kan bağışlayan kişilere başka hediyeler de verilebilirdi ama Kızılay, hediyelerin en güzelini seçti. Ormanlarımızı yeşertmek, orman alanlarını çoğaltmak için sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nün değil, bütün kurumların iş birliği yapması şart. Bunun güzel örneğini burada görüyoruz'' dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da bu yıl kent genelinde 59 bin 300 fidanı bağışçılar adına toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Proje kapsamında bin fidan dikerek ilk adımı attıklarını anlatan Saygılı, ''Artık her bağışçımızın dikili ağacı olacak. Adana'da dikilecek 59 bin 300 fidanın bugün sembolik olarak binini toprakla buluşturacağız" diye konuştu.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı'nın protokolü kapsamında, Türkiye genelinde 5 yılda 15 milyon fidan dikileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından bağışçılar adına bin fidan dikildi.