Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kamu yararına çalışmalarına karar verilen Bitlis Denetimli Serbestlik hükümlüleri, aldıkları cezayı Bitlis ve ilçelerinde bulunan tarihi ve turistik yerlerde temizlik çalışması yaparak tamamlıyor.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı ve kurumlar arasında yapılan protokol gereği, proje kapsamında Bitlis Valiliği ile Tatvan Belediye Başkanlığının destekleriyle, işe koyulan 40 Denetimli Serbestlik Hükümlüsü ilk olarak Nemrut krater gölü çevresinde ve piknik alanlarında çevre temizliği yaptı.

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, “Kamu yararına çalışmalarına karar verilen hükümlülerimiz ile birlikte Nemrut krater gölü çevresi ve piknik alanlarında temizliğe başladık. Etkinliklerimiz ilerleyen tarihlerde ilimiz sınırları dahilinde bulunan tarihi ve turistik yerlerde sürecektir.” dedi.

Tüm vatandaşların temiz bir çevrede yaşama hakkı bulunduğu gibi herkesin doğayı temiz tutması ve koruması yükümlülüğü de bulunduğuna vurgu yapan Ataman, “Bu noktada herkesi çevrenin temiz tutulması konusunda duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Ben bu vesile ile desteklerinden dolayı Bitlis Valiliği'ne, Tatvan Belediye Başkanlığı'na ve etkinlikte görev alan 40 yükümlüye yapmış oldukları bu özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan temizlik etkinliğine Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Bitlis Cumhuriyet Savcıları Nedim Özbey ve Abdullah Güney, Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürü Ümit Uca ile müdürlükte görevli personeller katıldı.