Artvin'in Murgul ilçesinde, Özmal Köyü Geliştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından 23. Geleneksel Özmal Köyü Boğa Güreşleri Festivali düzenlendi.

Özmal Köyü Boğa Güreşi Arenası'nda yapılan güreşler ilginç yarışmalara sahne oldu. Festivalle ilgili açıklama yapan Özmal Köyü Muhtarı ve Özmal Köyü Geliştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Kemal Kara, Murgul'daki boğaların her yıl daha da geliştiğini belirterek, festivalin eğlence kısmının aşırı yağış sebebi ile bayram sonrasına ertelendiğini söyledi. Türkiye'nin her yerinden boğa güreşlerinin takip edildiğini bildiğini ifade eden Kara, "Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık dört dalda 70 kadar boğa güreşiyor. Her yıl festivalimiz daha da gelişiyor, yağış nedeniyle biraz etkilendik, seneye daha da güzel olacağını umuyorum." dedi.

Boğa güreşi hakemlerinden Hüseyin Ak, "Desteklerinden dolayı tüm sponsorlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ben de boğa sahibiyim, yetiştirmek çok emek istiyor. Boğaların bu arenada güreşmesinin yani festivalin asıl amacı yaylaların efendisini seçmek." şeklinde konuştu.

Artvin merkez ve Murgul olmak üzere birçok ilçeden katılımın olduğu organizasyonda bir boğa rakibinden kaçarken protokol tribününe girmeye kalktı. Protokolde oturan seyircilerin çığlık atmasına ve korkmasına sebep olan boğa hakem Ak tarafından müdahale edilerek uzaklaştırıldı.