Pforzheim’da II. Dünya Savaşı’nın en ağır hava saldırılarından biri olan 'Pforzheim Saldırısı'nın 70. yılı anma törenleri hazırlığı başladı. Bu yıl saldırıda hayatını kaybeden 17 bin 600 kişiyi anma töreni için ‘Işık Denizi’ çağrısı yapıldı.

Pforzheim Belediye Başkanı Gert Hager (SPD) Pforzheim’lıları hava saldırısının olduğu saat olan 19.50’de mumlar ve ışıklarla etkinliğe katılmaya davet etti. Pforzheim Markplatz’da yapılacak 'Işık Denizi' etkinliğinin yanısıra, her yıl olduğu gibi şehir mezarlığında da anma töreni düzenlenecek.

Anma törenine İngiltere Büyükelçisi Simon McDonald’ın da katılması bekleniyor. Öte yandan aşırı sağcı grupların da emniyete aynı gün gösteri yapacağını bildirmesi üzerine tedbirler artırıldı. Geçtiğimiz yıl anma töreninde aşırı sağcı gruplarla karşıt gruplar arasında olaylar çıkmış ve olaylara Pforzheim’da ilk defa 1600 polis müdahalede bulunmuştu. Bu yıl aynı olayların yaşanmaması için tedbirlerin artırıldığı bildirildi. Pforzheim şehri II. Dünya Savaşı'nda birçok kez bombalandı ve savaşta en ağır zayiat gören şehirlerden biri oldu.

Hava saldırılarının en büyüğü 23 Şubat 1945'te İngiliz kuvvetlerinin bombardımanı oldu ve bu saldırıda 17 bin 600 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 25’ine tekabül ediyor. Saldırıda ayrıca Pforzheim'daki binaların yüzde 83'u yıkılmış ve şehir büyük zarar görmüştü.