Balıkesir’in Bandırma Balık Hali’ndeki balıkçılar, av yasağının kalkacağı ve 'vira bismillah' dilecekleri 1 Eylül tarihini iple çekerken hamsiden umutlu olduklarını söyledi.

Ülkedeki deniz ürünleri ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Bandırma Balık Hali’nde bulunan balık tezgahları boş dururken, balıkçılar av yasağının kaldırılacağı ve yeni sezonun başlayacağı 1 Eylül tarihini bekliyor. Bandırma’da balık halinde av yasağı boyunca satış tezgahlarını açmayan balıkçılar yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Taraftan ağları örerken bir taraftan da av yasağı sonrası balıkçıları tatlı bir heyecan sardı.

Boş tezgahlarını 1 Eylül itibariyle 'vira bismillah' diyerek dolduracaklarını söyleyen balıkçı esnafı, “Yarın av yasağı kalkıyor ve yeni sezon başlıyor. İnşallah yarından itibaren balık bolluğu yaşanacak. Hamsi beklentimiz yüksek. Yarın sabah erken saatlerde balıklar gırgırlar ile ilçemize getirilecek ve balık halimizde halkımıza ücretsiz balık ikramımız olacak. Tüm halkımızı yarın balık halimize bekliyoruz. İnşallah kısmeti bol bir sezon getiririz. Beklentimiz yüksek.” dedi.