Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteklediği "Türkçe Kardeşliği" projesi kapsamında Kahramanmaraş'a gelen, Onikişubat Belediyesi, BİLSEK Gençlik Kulübü Derneğince ve MADO'nun organizesiyle Kahramanmaraş'a gelen Bosnalı öğrenciler, hafta sonunu Başkonuş yaylasında geçirdi.

BİLSEK Onursal Başkanı Mehmet Köşk, konuşa ilişkin yaptığı açıklamada, dernek olarak en önemli projelerinden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin ülkelerinde Türkçe öğrendiğini anımsatan Köşk, "Biz de onların öğrendiklerini burada pratiğe dökmek, bunun yanında bir takım etkinliklerle Türk ve Bosna arasında bir gönül bağını, kardeşliği tesis etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu projemizin arkası da gelecek" diye konuştu.
Proje Koordinatörü Abdulgaffar Polat ise projenin Türk ve Bosna insanını bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. 

Projenin 10 gündür devam ettiğini ve gelen Bosnalı misafirlerin ilk geldiklerinde çok az Türkçe bildiklerini ve şu anda anlaşılır derece güzel Türkçe konuştuklarını söyleyen Polat, şunları kaydetti:


"Burada drama, tiyatro ve sinema etkinlikleri ile Türkçeyi öğrenmeye çalıştılar. Akşamları evlere misafir olup, Türk misafirperverliğini yakından gördüler. İnşallah bu tür projelerimizi devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Bosnalının gözünde Türkler çok önemli. Çünkü onlar 'Biz Osmanlının iki toplumuyuz' diye düşünüyorlar. Onlarda bu kardeşliği devam ettirme düşüncesindeler. Daha önce de misafirlerimiz oldu ama bunlar asırlardır birlikte yaşadığımız insanlar gibiydi. Gerçekten çok mutlu olduk."

Başkonuş İşletmecisi Serdar Erdoğan Yılmaz ise bu tür etkinliklerin Kahramanmaraş'ın tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi.