Sinop’un Boyabat ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü’nün 6.’ncısı gerçekleşti. Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Gençlik Merkezi ve Spor Müdürü Baturalp Eliçevik ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş 12 kilometre sürdü.

Boyabat Kaymakamlığı, İlçe Gençlik Merkezi ve Spor Müdürlüğü ile Boyabat Kültür Araştırma Derneği’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü geniş katılımlı bir şekilde yapıldı. Yürüyüşe Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde başlandı. Şehir merkezindeki eski otogara kadar yürüyen vatandaşlar buradan araçlarla asıl yürüyüşün yapılacağı Salar köyüne götürüldü.

Salar köyünde toplanan vatandaşlar burada yapılan törenle yürüyüşe başladı. 12 kilometre boyunca yapılan yürüyüş esnasında Kral Kaya mezarı, Akmağara, Gavurini Mağarası, Höbelen Mantarı alanı, Salep Orkidesi alanı ve Dünya’nın 106 Tabiat Anıtı olan Bazalt Kayalıkları ziyaret edildi.

Yürüyüşe katılanlara hazırlanan piknik alanında müzik eşliğinde yemek ikram edildi. Yürüyüşün insan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 7’den 70’e herkesin yürüyüşe katıldığını söyledi.