İSTANBUL Şile Ayazma Plajı'nda kamp kurup sabaha kadar alkol alan 3 arkadaş, dün sabaha karşı denize girdi. Ancak dalgalara kapılan gençlerden Serhat Ergün (18) ve Şenol Uğur (18) boğularak öldü.Son anda kurtarılan üçüncü genç ise Şile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Plaj yetkilisi İhsan Demir, “Bütün uyarılarımıza rağmen bu olaylar yaşanıyor. Buraya denize girmeye gelenler görevlileri dinlemiyorlar. Plaja geceden geliyorlar ve sabaha kadar alkol alıyorlar. Plaj amacı dışında kullanıldığı sürece böyle olayların son bulması zor'' dedi. Acı olaydan birkaç saat sonra ise bir grup, tehlikeli olduğu için kendilerini denizden çıkarmaya çalışan cankurtaranlara, ardından da cankurtaranların merkezine saldırdı. Merkezin camları kırıldı. Olaya karıştığı iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. 3 kişi polis aracında tutulduğu sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Cankurtaran görevi yapanların polis aracına yönelmesiyle başlayan gerginlik, büyümeden yatıştırıldı.

Olay yerine giden Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise cankurtaran ekiplerinin tepkisiyle karşılaştı. Cankurtaranlar can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Benzer olayların daha önce de yaşandığını dela getiren Tabakoğlu, cankuranların polis kontrolünde de olsa çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

HAFTA SONU 8 KİŞİ BOĞULDU

İSTANBUL'daki 2 kişinin yan sıra hafta sonu Türkiye'nin dört bir yanından boğulma haberleri geldi.

Düzce: Akıntıya kapılan 2 kardeş Abdülselam (10) ve Abdülsamet Yıldız (15) boğuldu. 2 kardeşi kurtarmaya çalışan imam Mustafa Aydemir de hayatını kaybetti.

Siirt: 9 yaşındaki Dilan Çetinkaya, akrabalarıyla birlikte pikniğe gittikleri Kezer Çayı'nda boğuldu. I

Malatya: Serinlemek için gölete giren 16 yaşındaki Mehmet Karabey yaşamını yitirdi. Kurtarma çalışmaları sırasında sahilde dua eden 12 yaşındaki Ömer Karabey, ağabeyinin öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Aydın: Cumartesi günü alkol alıp sulama kanalına giren 19 yaşındaki Aykut Başaran boğuldu.

İzmit Körfezi'nde denize giren 37 yaşındaki Ayhan Saka'nın cesedi açıkta bulundu.

Kaynak: Habertürk