Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Alaca Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi huzur ve güven yönünden Suriye ve Irak’la karşılaştırdı.

Bozdağ, "Siz bugün Suriye’nin en zenginiz olsanız, Irak’ın en zengini, Koç’u, Sabancı'sı olsanız bir kıymeti var mı? Paranızı yeme imkanınız var mı? Akşam başınızı yastığa koyup, gönül huzuru ile uyuyabilme, malınızı, canınızı, sevdiklerinizi koruma imkanı var mı? Yok. Neden? Huzur yok, istikrar yok, kriz var, iç savaş var. Herkes birbirini öldürüyor. Hamdolsun Türkiye’de huzur var, istikrar var." şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi vaat furyası yaşandığını ifade eden Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinin bu seçimdeki vaatleri kadar ayağı yere basmayan vaatlere tanıklık etmediğini söyledi. Bozdağ, konuşmasının ardından AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kaymakam Ramazan Kurtyemez ile kurdelea keserek, ilçede yapımı tamamlanan bazı tesislerin açılışını gerçekleştirdi.