Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencilerinin yaptıkları ayakkabılar Bolu'da tarihi Gülezler Konağı'nda sergilendi.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın açılış kurdelesini kesmesinin ardından ayakkabı sergisi gezildi.

1,5 METRE VE 29 KİLO AĞIRLIĞINDA

Öğrencilerin yapmış oldukları el emeği ayakkabılar büyük beğeni topladı. Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Zekeriya Atmaca'nın tez çalışması olarak yaptığı 222 numara ayakkabı ilgi çekti. Zekeriya Atmaca'nın 1,5 ayda yaptığı 29 kilo ağırlığında 1,5 metre uzunluğundaki ayakkabı sergiyi gezenler tarafından dikkatle incelendi.

HEDEF GUİNNESS REKORLAR KİTABI

Dekorasyon üzerine işyeri bulunduğunu belirten Zekeriya Atmaca ayakkabı tasarımına meraklı olduğu için okula başladığını belirterek, "Bu işi yapmak hep içimde uhde olarak kalmıştı ve bunu başardım. Şu an son sınıftayım ve tez çalışması olarak böyle bir ayakkabı yaptım. 1,5 aylık bir süre uğraştığım ayakkabının sadece kalıbı 19 kilogram. Ayakkabı ise 29 kilogram ağırlığında. Dana derisinden yaptığım 222 numaralık ayakkabının ardından Guinness Rekorlar Kitabına girecek bir ayakkabı yapmayı hedefliyorum. Almanların yaptığı en büyük ayakkabı 7 metre uzunluğunda onu geçecek bir ayakkabı yapmayı istiyorum" dedi.