Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurşunlu’da yaptırılan kadınlar plajında çalışmalar hızla sürerken, plajın bayramdan sonra kullanıma açılması planlanıyor.

Kadınlar Plajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hanımların gönül rahatlığı içinde denize girip, güneşlenebilecekleri plajla bölgedeki önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi.

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması için kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, 115 kilometreyi bulan deniz sahillerinin de yaz turizmine kazandırılması için harekete geçti.

Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda, hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması için çalışan Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Kurşunlu mahallesine de kadınlar plajı kazandırıyor.

Fiziki olarak dışarıdan görülmesi mümkün olmayan bir alanda yapılan düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Recep Altepe, “Bu plajı sadece hanımlarımız kullanacak. Dışarıdan bakıldığında görüşü engelleyecek perdeleme düzenekleri, güneşlenme alanları, yürüyüş yolu ile ayrıcalıklı bir plaj olacak. Plajı bayramdan sonra kullanılabilir hale gelmesi için çalışmalarımız hızla sürüyor. Bölge halkımıza şimdiden hayırlı olsun.” dedi.