CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Korkuteli'nin, yayla özelliğini kaybederek yanlış yapılaşmayla yaşanmaz bir ilçe haline geldiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Korkuteli ve köylerini ziyaret eden CHP Antalya milletvekili adayları Çetin Osman Budak ve Cavit Arı, vatandaşları dinledi. İlçe esnafına da misafir olan Budak ve Arı, daha sonra Korkuteli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Özbek’i ziyaret ederek ilçenin sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Budak, Korkuteli’nin doğru bir planlama ile hem tarımın hem turizmin hem de sanayinin göz bebeği olacak ilçelerin başında geldiğini ifade etti. “Eğer yaz aylarında yaylada klima açılıyorsa Korkuteli yayla olma özelliğini kaybediyor demektir." diyen Budak, "İnsanlar yaylaya geliyor buraya, yaylada klima mı açılır? Şimdi maalesef insanlar yaylada klima açmaya başladı. Kent planlaması yapılmadan imar planı yapılırsa kent tabi ki bu hale gelir.” şeklinde konuştu.

Korkuteli'nin kış aylarında bomboş, yazın ise dolu olduğunu dile getiren Budak, bu durumun dengesiz bir ticaret ve sosyal hayat oluşturduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "İlçe hızla betonlaşıyor. Korkuteli bu şekilde mi kentleşmeliydi? Kent merkezlerinde olduğu gibi ilçelerde de vahşi ve plansız yapılaşma hızla devam ediyor. İmar planlarının plan tadilatları ile değiştirilmesi Antalya’nın akciğeri olan Korkuteli’ni de yavaş yavaş yaşanmaz bir kent haline dönüştürüyor. Korkuteli’nin iklim ve coğrafi koşulları bakımından alternatif turizm modellerine çok uygun bir yer. Yaz ve kış dengesizliğini ortadan kaldıracak en önemli projelerden bir tanesi yaşlı bakım istasyonlarının yapılmasıdır. Korkuteli iklimi ve coğrafi konumu gereği sağlık, doğa ve spor turizmi için çok uygun bir yer. Bu tür alternatif turizm modellerinin desteklenmesi ile Korkuteli çok daha iyi çok daha zengin bir kent olabilir.”