Adana Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik sınıfı öğrencileri TEMA Vakfı İl Başkanı Halil Akyürek ile birlikte fidan dikti.

Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik sınıfı öğrencileri mesleki bilgi ve becerinin yanı sıra çevre bilinci ile yetiştiriliyor. Okuldaki derslerinin yanı sıra çeşitli hastane ve tıp merkezlerini ziyaret ederek öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştiren Burçlu hemşire adayları, doğa ve çevrelerine karşı da duyarsız kalmıyor. Burçlu öğrenciler ile yakından ilgilenen Başkan Halil Akyürek, öğrencilere çevre ve ağaç sevgisini aşılamaya çalıştı. Başkan Akyürek, ayrıca vakıf olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında da hemşire adaylarına bilgi verdi ve sık sık fidan dikmelerini istedi. Doğanın korunması ve Adana’nın daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için Adana’daki ağaç sayısının artması gerektiğine vurgu yapan Başkan Akyürek, “Bizden sonra gelecek nesillere örnek olma ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakma adına daha çok ağaç dikmeliyiz.” çağrısında bulundu.

Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mustafa Gürhan ise, TEMA Vakfı ile birlikte ortak bir çalışmaya daha imza attıklarını belirtti. Okul olarak çevre bilincine sahip öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Gürhan, “Artık öğrencilerimizin en az 1’er tane dikili fidanları oldu. Öğrencilerimizin dikmiş oldukları fidanları sahiplenip büyütürken başka fidanları da toprakla buluşturacağına inanıyorum.” diye konuştu.