Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Fuar Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu üçüncü sevkiyatla 47 tırlık yardım malzemesinin Bayırbucak Türkmenlerine gönderildiğini söyledi.

Törende çok önemli bir anın paylaşıldığını dile getiren Erkoç, Ankara'daki terörist saldırıyı yapan "alçakları ve hainleri" şiddetle kınadı, devletin bu saldırıyı yapanlara dünyanın neresinde olursa olsun gereken cezayı vereceğini kaydetti.

"İstiklal"in şehri Kahramanmaraş'ın, "ensar" şehir olma şerefine eriştiğini vurgulayan Erkoç, "Biz de bu olaylar çıktığından bu yana Kahramanmaraş olarak bu kardeşlerimizi halk olarak bağrımıza bastık. Halkımız evlerini verdi. Çocuklarının battaniyesini paylaştı, yemeğini paylaştı. Kahramanmaraşlılar bu gün Bayırbucak ile kaynaşmanın en güzel örneğini göstermekte" diye konuştu.

Erkoç, Suriye Türkmenleri ile aynı medeniyetin mirasçıları olduklarını belirtti. 

Kardeş Türkmenleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Erkoç, şu değerlendirmelerde bulundu:"Bu insanlar bizim kardeşimiz. Yüzyıllarca hep beraber aynı ay yıldızlı al bayrağımızın altında yaşamış insanlar. Hatta birçok yaşlı, 100 yaşından fazlası olanlarla da zaman zaman da karşılaşılmaktadır. Osmanlı Devleti'nin nüfus cüzdanları çıkıyor. Bu zulme sessiz kalamazdık, kalmayacağız. Elhamdülillah bu gün de 47. tırı Bayırbucak Türkmenlerine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz."

BAYIRBUCAK'A 47 TIR YARDIM FOTOĞRAFLARI

Programa, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen Suriyeli çocukların mutluluk gözyaşları ise duygusal anlar yaşattı.

Ulu Camii İmam Hatibi Fatih Çetinkurt'un okuduğu Kur'an-ı Kerim ve Abdülhamithan Camii imamı Ömer Faruk Şirikçi'nin ettiği duanın ardından 7 tırlık konvoy Suriye sınırına gönderildi.